Victoria - Seychellernas lilla huvudstad


Att besöka Seychellernas lilla huvudstaden var ju lite av ett måste och det gör man ju gott på en förmiddag. 

Victoria är huvudstaden i Seychellerna. Namnet har huvudstaden fått av den Brittiska drottningen förstås. Staden är belägen på Mahes nordöstra kust och ligger där inklämd mellan berget och havet. Denna också kallad, världens minsta huvudstad har en folkmängd på ungefär 25 000 invånare, vilket är omkring en tredjedel av landets befolkning.


National museet!

I Victoria har du chansen att beundra Seychellernas enda hindutempel, Arulmigu Navasakti Vinayagan, som är klädd i vackra färger.
"Där är templet!" ropade 9 åringen när vi körde förbi med bilen. Och mycket riktigt där passerade vi den och efter marknaden var det ingen som orkade gå tillbaka dit. Därav inga bilder, men vi kunde alla konstatera att den såg ut som alla tempel vi såg på Sri lanka. 

Klocktornet, som är stadens symbol, missade vi dock inte. Victoria har två centrum ett som finns runt just klocktornet och sen det andra runt marknaden. Avståndet mellan dessa är inte många hundra meter så redan av det så kan man bedömma hur liten staden egentligen är. 

Vårt egentliga mål var marknaden, Sir Selwyn Selwyn Clarke Market. Där kan man köpa frukt, grönsaker, fisk, kryddor, suvenirer och mycket annat. Jag tyckte det var intressant att gå omkring där, men barnen tyckte mest att det var för varmt.
Så vi belönad dem med glass efteråt innan vi styrde bilen över berget mot Beau Vallon där vårt sista boende ligger.

Kommentarer

Populära inlägg