13.5 kommer oavsett att firas hos oss


Jaha 13.5 då , får se om hur det blir med hans 12 års kalas, det är nämligen just då, 13.5. Så den dagen så kommer vi att fira oavsett om skolorna öppnar igen eller inte!




Att de bestämde så här så var ju väntat och jag tycker ändå att det är bättre så än att var och skulle ha behövt bestämma själv om saken som det var i början. Nu är alla över klass 4 hemma och de yngre som inte kan vara hemma har en dagis eller skola att gå till. Teckniskt sett så kunde vi ju fört både dagisbarnet och 3:dje klassaren till dagis och skola men man rekommenderas ju att ha dem hemma. Så det följder vi. Men en tuff vår har vi framför oss allihopa det kommer vi inte undan.

4-åringen är redan nu så trött på allt här hemma och att han inte ser sina kompisar. Han får ju så gott som hitta på eget hela förmiddagen så länge som andra har sin hemskola och det leder till en helt hopplös liten kille resten av dagen. En som retar sina bröder till vansinne och ställer till med bråk så fort han kommer åt. 

Från ganska enkla första veckor (skolbarnen kom undan med 1-2 timmar skola) så har det nu med zoom-möten och betydligt mera uppgifter blivit en helt annan verklighet för skolbarnen. Och det har inte hemma hos oss mottagits så positivt. Men nu hoppas jag att lärarna inte mera ökar mängden för då blir det för mycket. Tycker att de nu är på en passande nivå, inte för lite som i början men inte för mycket heller. Lagom är bäst!

Trots att detta inte är roligt just nu så vet vi ju att detta går över!
Och vi behöver ju ändå bara stanna hemma.
En dag i taget!


Kommentarer

Populära inlägg