Anse Severe


Anse Severe är straden som ligger närmast vårt boende på la Digue. Som alla andra stränder på ön är den postkorts vacker med sin vita sand, sitt turkosa hav och vajande palmer. Granitklipporna förstås här också som kantar stranden.

Anse severe ligger på nordvästra sidan av la digue med utsikt mot grannön Praslin. Som alla andra stränder på ön så skyddas stranden av ett korallrev och gör att det här är väldigt bra för mindre barn att simma när vågorna inte är så stora. Lite sjögräs växer på botten av en del av stranden och det flyter upp en del sjögräs på stranden, men vi har hittat vår favoritplats på stranden, längst till vänster. Där finns häftiga klippor i vattnet där barnen kan leka, ett område med perfekt sandbotten och så hamnar man inte så långt från sina saker när man vill bada. Stranden är annars ganska bred och skuggan finns förstås högre upp, förutom här längst till vänster.
Snorkling var också bra här, man behöver bara ta sig utanför revet. en hel del färggranna fiskar sågs.

Sen skall solnedgången var helt spektakulär från den här stranden. Några av oss var ner och tittade den första kvällen men då var det för mulet för nån solnedgång och efter det har det varit mycket annat omkvällarna. Men ännu återstår en kväll, kanske vi får en magisk solnedång då!
Kokosnötter är roliga att öppna när man vet hur man skall göra. Ingen av barnen tycker egentligen om innehållet men att öppna dem är ju roligt, trots att man nog behöver pappas hjälp för att klara av det.
Kommentarer

Populära inlägg