Han simmar och dyker


Vi har ett envist barn, han vet vad han vill och tror att han klarar av precis allt som de äldre bröderna gör. Han gör ju förstås inte det, inte alltid iallafall, men ibland har han helt rätt också!
När vi kom till sista villan och hade tillgång till pool igen, så visade sig att den poolen var väldigt djup. Ja det fanns en liten del som var grund, men sen var resten av poolen så att man som vuxen just hade huvudet över ytan. Och där bestämde vår 4 åring sig för att han inte vill använda puffar mera. Man kunde ju inte dyka med dem! Klart man inte kan, det är ju lite det som är poängen med armpuffar!

Han var arg och han skrek och envisades. "Jag kan simma utan!" Och vi försökte förklara att det inte är bara så där att man kan simma helt plötsligt. Men han gav sig inte och tillslut sa jag "men låt honom testa då!" Han ger ju upp när han ser att han sjunker, tänkte jag. 

Men han gjorde ju inte det. Sjönk alltså. Han kunde dyka! Och efter 15 minuter så dök han från en kant till den andra, flera meter alltså. 

Stolt pojke som berättade åt alla ur fel mamma och pappa hade!
Och efter det satte han inte puffarna på sig mera utan dyk och hoppade bomber med dom andra. Precis som de stora gjorde och precis som han hade velat! Men förstås med en vuxen alltid på armlängds avstånd. 

Ibland måste man tydligen lyssna på barnen, de kan mera än man tror. Kommentarer

Populära inlägg