Hemresan - Seychellerna


"Skönt att vara hemma", alltid roligt att komma hem igen och rulla igång vardagen. Vardagen behövs ju, annars skulle ju resorna vara vardagen och tror inte det hade varit lika roligt då mera. 

Efter tre sista dagar på Mahe med nästan bara lugn poolhäng och lite strand så avslutade vi vår resa till Seychellerna.Vi hade ett kvällsflyg med Qatar Airways först till Doha och sen vidare till Helsingfors. Utcheckningen från Mer Rivier selfcatering var redan 10.00 men som tur så fick vi lov att behålla en av lägenheterna så länge vi ville. Vanligen kostar detta 10 dollar i timmen, men vi behövde inte betala för detta alls. Super trevlig ägare Nadja och husen var helt klart de bästa som vi träffat på på den här resan.
Så istället för att vänta många timmar på flygfältet med all packning så spenderade vi dagen vid poolen. Runt 15.00 så körde vi mot flygfältet och var framme redan en halv timme senare och där väntade typen från biluthyrningsfirman redan på oss. Super trevlig människa det också och inga större processer utan bara plocka ur bilen och så var vi klara. 

Seychellernas flygfält är inte stort, liten tax free och burger king är ungefär det som finns. Skönt tyckte jag, man kunde sätta sig ner och hämta burgare åt barnen och så var det dax att borda planet.
Planet för 200 personer var inte ens halvfullt, 83 passagerare var vi. Så man kunde lägga sig ner om man så ville. Mindre än 6 timmar senare så landade vi på Doha.
Också här gick det väldigt smidigt, trots att det var mitt i natten och alla började bli trötta. 3 timmar senare så lyfte planet mot Helsingfors. Detta plan var så gott som fullt nog. Grabbarna som satt bredvid oss sprayade ner alla ytor de bara hittade med nån desinficerings spray och det var intressant att följa med deras reaktion när nån människa hostade till. För hej alla hostar ju ibland, man behöver ju inte vara sjuk för det ens. Annars också intressant att se folks reaktioner, jag skulle säga att mindre än hälften av människorna bar maskar i Doha. Själv gjorde vi det inte, för jag tror inte att de gör nån skillnad i detta fall. Tvätta händerna och håll ett avstånd till andra så gott det går.
Seychellerna fick sina första fall av Coronan den sista dagen vi var där. Så här märkte man egentligen inget av den. Såg egentligen ingen som bar maskar, förutom nån enstaka på flygfältet. Men temperaturen mätte de på alla som kom in i landet redan då vi kom. 

Efter 6 timmar så landade vi i Helsingfors och enligt tradition hämtade vi allas favorit snacks från Alepan på flygfältet innan vi packade in oss i bilen och styrde hemmåt. Det var relativt tyst i bilen, när alla sov största delen av resan. 7 timmar senare var vi hemma igen.
 Lill gubben hade bestämt redan för en vecka sedan vad vi skulle äta först, grillad korv och potatismos. Så det var bara att tända spisen och åka och köpa korv.  

Så hemma igen, men inläggen om Seychellerna kommer nog att fortsätta en tid ännu, har en del till att berätta om!


Kommentarer

Populära inlägg