Beau Vallon Beach - Seychellerna


Vid första anblick så gillade vi inte alls denna strand. Men här lärde man sig igen, att första känslan är kanske inte alltid den rätta. 
Beau Vallon är egentligen den ända riktiga turistorten på Mahe och det såg man nog eftersom detta var första stället som man hittade riktiga turistsaker, som försäljning av strandleksaker och turistprylar. Här finns också större hotell som vi inte heller sett nån annanstans på Seychellerna. Men inte är det riktigt turistigt här heller. 

Beach Vallon och stranden med samma namn ligger i norra delen av huvudön Mahe och där på öns vänstra sida. Från huvudstaden Victoria tar man sig hit på ca 20 minuter och från flygfältet på ca 30 minuter med bil. 

Vår första blick på stranden var dagen efter en storm och stranden var full av sjögräs och lite skräp också. Skräp såg man inte mycket av på Seychellernas stränder, men här och speciellt denna dag fanns det en del av det. Vågade kraftigt gjorde det också, vilket gjorde att korallen slog mot benen när man gick i vattnet. Så vi stannade en halv timme och så var vi klara.
Följande kväll kom vi ner för solnedgången och gillade stranden betydligt bättre. Nu var vågorna igen så där lugna och behagliga och sjögräset hade städats bort.
Följande morgon blev det några timmar här på stranden igen och jag måste säga att stranden var väldigt vacker.
Snorkligen fungerade inte, för vattnet var så lågt den här tiden på dagen och pojkarna var rädda att sticka sig på sjöborrar. Man borde ha tagit sig ut bakom revet, men vi kom aldig på hur man på enkelt sätt tog sig dit.
Men ligga och guppa i vågorna, det fungerade utmärkt!
Så Beau Vallon Beach var inte heller dålig!


Kommentarer

  1. Hej på er! Sen jag fick reda på att också andra Tärjärbor har varit på Seychellerna de senaste dagarna, och att det tom finns en blogg, har jag läst bloggen. Intressant. Och nu ser jag bilder från "min" strand, Anse Norwa, norra delen av Beau Vallon, eller egentligen Mare Anglaise. Jag bodde 5 veckor på Divers Lodge, kanske ni också bodde där, eller åtminstone i närheten. Jag kom hem tisdag 3.3, och hade då alltså varit där i 5 veckor. Jag känner till Seychellerna en del efter att åren 1991 - 1994 ha arbetat på sjukhuset i Victoria. Och då hade jag mitt hem i Mare Anglaise. Det var fjärde gången jag besökte Seychellerna efter att jag arbetade där. Eftersom jag blev pensionär i juli kunde jag unna mig att stanna lite längre denhär gången. Om det blir flera gånger får framtiden utvisa. Ser fram emot att läsa mera i din blogg. Jag tycker ju lite att Seychellerna är mitt andra hemland, så det är intressant att höra vad andra tycker om landet. Mvh Ingvor från Kaitbacka

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och vad roligt att du hittat hit till bloggen. Vi bodde på Mer rivier selfcatering, eftersom vi var en större grupp så hade vi bokat två parhus. Där trivdes vi och Seychellerna kan jag verkligen varmt rekommendera för alla. En helt otrolig plats! Och stränderna var precis så vackra som de lovades vara. Vi hörde berättas om dig innan vi åkte, måste ha varit otroligt intressant att bo och jobba där.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg