Cykeltur på la Digue


Cykla gör varenda kotte på la digue, ön är för liten för att det skall finnas en massa bilar (ok, det finns bilar men golfbilar, små lastbilar, stora taxin, inga vanliga bilar alls) och den är för stor för att man skall gå överallt. Så då är cykeln perfekt!
Egentligen så hade vi ju inte tänkt cykla hela familjen eftersom vi inte trodde att Colin skulle få plats i en barnstol mera. Men det gjorde han ju, dock inte utan gnäll förstås, han skulle ju cykla som alla andra. Men att lära sig cykla utan stödhjul där före cykelturen tyckte vi var lite väl ambitiöst. Tycket inte han förstås. Men han satt nu där och det gick riktigt bra.
Första turen fick pojkarna för liten cykel, som dessutom var trasig, så det var bara tungt och inte så roligt. Men sen fick vi det fixat med att byta om lite och låta gubben springa istället. Alla nöjda!

Första kvällen cyklade vi till centrum för lite shopping och sen och titta på sköldpaddorna.
Andra morgonen blev det en morgontur på öns norra sida. Vi startade tidigt, före 8, och solen var nästan helt i moln den dagen ändå (blev ordentlig storm på andra öar fick vi höra sen, vi fick vatten men ingen större storm), men i den värmen och fukten blev det ändå snabbt svettigt värre. 
Vägarna är ju så där, man får se upp för guppar eller lite större hål. Och för andra cyklare, medelåldersresenärer speciellt tanter väjer inte, inte ens för barn som går på vägen. Ilsket muttrar de nått när de nästan kör på en 4 åring. Ja det finns alla sorter!
Cyklarna är inte heller alltid helt i skick, så man får se till att man åtminstone har bromsar som fungerar för det finns mycket upp och nerförs backar.
Roligt hade vi när allt fungerade som det skulle!


Kommentarer

Populära inlägg