Vecka 2 -hemma


Vår värld den fortsätter att krympa och mera regler delas ut åt oss. I vanliga fall är jag inte den som förespråkar detta, att regeringen ger ut årder till folket, men för tillfället finns det nog inget annat som hjälper. För inte ens nu förstår ju alla sitt bästa och hålls hemma. Att folk inte vet vad en meter är ser man ju bara med att titta ut genom fönstret eller sitt facebookflöde. Eller i detta fall är det ju förstås att de inte bryr sig eller kanske inte tänker sig för. 





Ja inte behöver man ju hålla sig en meter från sitt barn eller gubbe, man bor ju i samma hus o smittas oavsett. Men alla andra, också om man är ute och motionerar tillsammans med en som känner sig helt frisk. Därför får barnen stanna hemma nu, för de vet och kan inte hålla sig en meter från varandra. Också äldre barn glömmer väldigt snabbt vad man försökt tuta i dem. Men inte känns det ju bra när klasskompisar ringer från skolgården och undrar om han kan komma dit och man måste säga nej.

Är det sen nödvändigt att hålla sig isolerad hemma? Det har inte jag eller nån annan heller svaret på ännu idag. Men jag tänker åtminstone inte ta några risker!
Och på detta sätt så slipper vi ju alla andra förkylningar och spysjukor också. Vi fick en stor del av dem i höstas och det känns riktigt bra nu när barnen fått vara helt friska en längre tid.

Så vi vi fortsätter att hålla oss hemma som de flesta andra tills vi får nya instruktioner. Nya restriktioner dök upp också denna vecka, men dessa senaste påverkar inte oss nå mycket. Vi bor ju inte i Nyland och nu när det ändå är stop på resandet i alla former så har vi inget ärende dit heller. Restauranger som stängs påverkar oss väldigt minimalt det också, eftersom vi oftast ändå inte äter ute eller hänger på caféer för den delen. 

Så för vår del fortsätter det som tidigare, vi håller oss hemma, barnen också, inga kompisar, butiken och naturen är de ända som vi besöker. Gubben däremot är ju tvungen att ta sig till jobbet eftersom det är lite svårt att flytta verkstaden. Men där är de väldigt få i jobb (3-4 st), så inga stora mängder människor kommer han heller i kontakt med under dagen. 

Så den senaste veckan gick ut på hemma skola (tycker vi börjar få in bättre rutiner där, mot föregånede vecka), jobba (möten på rad de sista dagarna och de medför lite problem, men allt går att lösa med mutor), vara ute i massor (mest på gården, men också en svän till en naturstig), leka och bygga kojar lite här o var (vårt allrumm är nu ett stort lekrum, eftersom han minsta behöver ha nått att göra under skoltimmarna och han vill inte leka ensam på andra våningen där hans rum ligger), lite träning (gör allt med barnen när de får nått i gymnastiken och lite eget till, men ändå känns det som om ryggen håller på och ger upp snart av allt sittande), matlagning (hela tiden är det matdags och hur man än fyller kylskåpet så är det tomt igen på en dag) och städar ( storstädningsdag hade vi igår och plockade bort det mesta vintersaker, tog fram påsken och städade t.o.m. några skåp där i farten).


Trolldeg är ju ett roligt sätt att fördriva tiden på


Så inget märkvärdigt hände denna vecka heller! Förutom att vi fick bort en del av de stora lövhögarna som stått på gården sen i höstas. Bättre sent än aldrig! Och tur var väl det, annars hade de ju igen frusit och täckts av snö, om man skall tro på vad som lovas till nästa vecka. Åtminstone så lovar de inga sköna utedagar med nästan +10!




Kommentarer

Populära inlägg