Vi bytte ö igen - la digue


Så hade 4 nätter passerat och det var igen dax att åka vidare och för oss betydde det att vi bytte ö igen. Praslin var super, precis som Mahe innan och nu är det dax för ö-rikets fjärde största ö, La Digue! Har du sett härliga bilder från Seychellerna så är det ganska säkert fotograferade på den här ön, för här ligger en av världens mest instagrammade stränder.

La Digue ligger ett stenkast från Praslin (5 km), så många åker bara ut hit för en dagstrip. Men vi kommer att stanna i 4 nätter. Ja tanken först var 3 nätter, men jag är nog väldigt nöjd med att vi förlängde vistelsen med 1 natt. 

Att ta färja från Praslin till La Digue var betydligt mindre komplicerat än färjan mellan Mahe och Praslin. Inga större in-checknings procedurer, bara släng in väskan och så upp på däck o njuta av färden på 15 minuter. På de minuterna hann ingen ens bli sjösjuk, fast det nog guppade ordentligt här också. Sen lite kaos när alla skall ha sina väskor samtidigt, men det gick relativt smidigt.


Kommer man i tid till hamnen på Praslin så kan man sitta i cafe och vänta på färjan. Annars räcker det om man är på plats 15 min i förväg. Vi var lite tidiga eftersom vi hade hyrbilar och annat som skulle returneras. 

Vi valde att sitta ute den här gången

Ön är Seychellernas fjärde största men ändå pytte liten, den har en area på cirka 9,8 km² och en längd på cirka 5 km och cirka 3 km bred. Så på denna ö så är det cykel som gäller som färdmedel. Förr i tiden var det oxkärran, men den är nuförtiden mera för rika turister. Så skall du ta dig runt här så är det traskande eller med cykel. Fast taxi förekommer också och de flesta boenden har golfbilar som fungerar som taxi. Så man kan nog åka bil om man vill. Men de flesta ser nog ut att cykla, det står cyklar överrallt. Vi började också med att hyra en cykel, blev betydligt smidigare att ta sig till take away matställena och affären så. Kanske om vi kommer på ett smidigt sätt så hyr vi cyklar åt hela familjen nån dag, men 4 åringen är lite svår, han kan ju varken sitta i barnstol eller cykla själv. Så vi får se hur vi gör.

Vårt boende, som annars ägs av en super trevlig familj, ligger 850 meter från bryggan där färjorna lägger till, så egentligen, med lite mindre packning, så hade man lätt kunnat gå. Men vi har packning, en hel del egentligen och min pappa går ju helst inte såna streckor ännu, så vi lyckades få tag i en taxi. Då blev det smidigt. Hade nog varit svettigt värre att släpa alla väskor i nästan 1 km.


Huset vi hyr här

Den högsta höjden på ön är är Nid 'Aigles (Eagle's Nest Mountain) med cirka 333 m ö.h. Detta liksom de andra två öarna vi åkt till är granit öar. Hela ön omges också av ett korallrev vilket gör att man kan simma och snorkla så gott som överallt. 
Vi spenderade den första eftermiddagen på stranden närmast vårt hus. Helt ljuvlig den också. 

Kommentarer

Populära inlägg