Snart slut för denna gång


Resans sista morgon, sista stillsamma morgonen bara jag och ljuden från utsidan. Bor man i husbil så hörs det ganska bra allt ljud från omvärlden. Vacker fågelsång har vi fått vakna till många mornar. Bruset från havet är en annan stor favorit. Ja o så älskar jag nog också ljudet av regnet som smattrar mot taket. Somnat till tonerna av ganska häftig och högljud Hevi-musik har vi också fått göra (under veckosluten finns alltid risken att man råkar på campingar där det är nån fest på gång, men då är det bara att stänga alla gluggar och köra AC:n på för fullt, dränker åtminstone en del av ljuden). 




Denna morgon i Pirita hamn är det inte småfåglar som kvittrar utan mera full storm ute. Blåser riktigt ordentligt och regnar förstås. En och annan mås hör man genom dånet. Så idag är inte dagen för att strossa omkring på Tallinns vackra gamla gator. Idag får man nog hitta på nått annat. Vilket egentligen inte borde vara så svårt, det finns ju massor av museum och annat att välja på. Men så är det ju måndag också, vilket betyder att det mesta i musei-väg är stängt. Annars hade KGB-museet varit ett självklart val. Nu fick jag istället höra att Motonet här i Tallinn lär ha ett stort urval fiskegreijor och det är inomhus. Så tack vare vädret blir det Motonet istället för vackra byggnader. Hmm. 

Men eftersom vi startade väldigt tidigt från Kaunas igår så hann vi med en hel del strossande redan då. Passade på och gick i en del av Tallinns gamla stad som jag inte besökt på väldigt länge. Kom inte ihåg ens hur fint där var. Ett besök i Kiek in de Kök hann vi också med. Men det, liksom resten av vår resa, kommer som senare inlägg.




Att vädret skulle vara dåligt idag visste vi ju redan igår, så vi försökte boka om våra båtbiljetter. Men det visade sig vara ganska omöjligt, om man inte hade velat betala lika mycket till för biljetterna. Och så bråttom hem har vi ju inte för tillfället. Barnen, de har bråttom. De längtar hem och ännu mera nu när vädret är så här dåligt. Jag själv ser med fasa framemot att komma hem...vet precis hur mycket städande, tvättande och fixande som väntar efter nästan 4 veckor borta. Nåjaa ännu har man ju två dagar semester kvar när man kommer hem. Kanske man hinner få lite ordning på torpet innan det är dax att börja jobba igen.

Men innan dess ännu en dag i Tallinn och en natts körning hem!


Kommentarer

Populära inlägg