Plumlov


De campingar man kommer bäst ihåg är oftast de som var lite extra. Och för det mesta så är det inte de som är toppen bra som är det. Oftast har vi goolat campingar i förväg men ibland måste man fixa nått i farten eftersom man inte orkar köra mera den dagen t.ex. Dagen vi kom till Plumlov var en sådan.



Vi hade egentligen planerat att köra betydligt längre den dagen, men av nån andledning som jag inte mera kommer ihåg så bestämde vi oss för att ta en natt i Tjeckien också. Finns inte för många jätte bra campingar i den här delen av Europa. Åtminstone så har vi bara stött på ganska dåliga. 

Så det var dax att googla campingar igen. Inte många att välja på om man ville hållas nå så när på rutten. Valet föll på Camping Zralok. Varför minns jag inte, de har ju inte ens engelska hemsidor. Men det fanns ett slott bredvid och det räckte. Så dit åkte vi. Blev en liten omväg, men det fanns ju ett slott.




Ingen pratade riktigt bra engelska på campingen och den låg i en sluttning så att få bilen parkerad rak var lite av en utmaning, men det fanns ju ett slott! Vi andra lämnade gubben och prata "snälla" ord med bilen och gick o studsade. När vi kom tillbaka var bilen ganska rakt parkerad. Så rak som det nu gick här.




Sen tog vi en promenad i byn och runt det som såg ut att vara ett riktigt spökslott! Spännande att gå omkring och fantisera om slottet och dess invånare! 
Efteråt tog vi fram google och fick fram all fakta också. Visade sig att det nog inte var så övergivet som det vid första anblicken såg ut. Dagtid kan man gå en rundtur här också. Det hade jag gärna gjort, men tyvärr var vi tvungna att åka vidare tidigt följande morgon.




På kvällen körde de igång med party på campingen och pojkarna rockade loss utanför bilen. Roligt ända tills vi skulle sova och det gick ju så där i det oljudet. Först när vi stängt alla luckor och vridit upp luftkonditioneringen på fullt så dränktes musiken så mycket att det gick o sova.


Så fin omgivning, men så där camping. Dock betydligt bättre en campingen vi valde i Tjeckien förra året. Då blev vi fast på en gräsmatta, efter att de regnat hela natten. 3 på natten var det och inget hjälpte. Till slut så kom en hjälpsam gubbe, han ville nog bara få iväg oss så att han kunde sova, och drog loss oss.

Kommentarer

Populära inlägg