Colosseum - dödens arena


En av sommarens top sevärdheter för skolpojken!
Colosseum, världens mest berömda amfiteater!
Detta hade vi väntat på!




Vi hade väntat oss köer för att komma in, så vi startade i god tid från campingen med taxi. Framme var vi kanske en halv timme innan de öppnade och vi var inte på långt när först i kö. En allmän förvirring rådde bland folk i de olika köerna. Skulle man stå i kön vid ingången eller behövde man först köa vid förköpsstället. Vi frågade nån före oss i kön, som redan hade frågat nån annan och ingen visste riktigt. Blev redan orolig när alla andra verkade ha förköpt sina biljetter och vi inte hade det. Lite dåligt med info, men sen fanns det nog personal som upplyste en om hur göra, sen när man förstod att fråga. Slutligen så var det bara att stå i kön vid ingången och inget förköp behövdes, åtminstone inte i slutet av juni.




Och in kommer man behändigt med barnvagn också. Bara att ta hissen upp!
Så det första vi gjorde i Colosseum var att åka hiss. "Mamma, hade gladiatorerna också hiss på sin tid?" Hmm, kanske inte.




Så med wikipedia och historiesidor beredda så traskade vi in i Colosseum. 
Man kan ju inte riktigt hela Colosseums historia utan till, så tur att man har google. 
För det blir ju så mycket roligare om man vet vad det är man tittar på. Och slänger man till några saftiga historier om gladiatorer också så blir en gammal historisk byggnad plötsligt ännu intressantare. 




Vi gillade, men det blev snabbt ganska varmt. Så nån lång stund eller guidad tur hade vi inte orkat med. Och så finns det ju så mycket annat också att se i den här staden. 




När man börjar här och tar sikte mot Vatikanen så har man de flesta sevärdheter där emellan. Och promenaden blir ganska lagom för barnen, ca 2km. 


Kommentarer

  1. Wow! Hur häftigt som helst, och vad kul att kunna ge barnen en sådan upplevelse!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är det bästa med att resa, att man kan ge sina barn fina upplevelser!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg