Capo TestaFrågar man mig, vilken plats jag gillade bäst på Sardinien, hade jag nog svarat Capo Testa utan att ens behöva tänka efter. Den platsen hade allt! Älskar speciellt de rundade klipporna. Det är nått med dem.
Capo Testa är den nordöstligaste punkten på Sardinien, ca 70 km norr om staden Olbia. I bra väder kan man se Korsika på andra sidan. Ett populärt område för hiking lär de vara och den morgon som vi var där var där också många andra som sprang omkring i träningskläder. Vi skilde som vanligt ut lite, med crocs och en skock högljudda ungar. Men vi tog oss fram där de sportiga gjorde. Som vanligt hade vi ju inte tänkt oss nån lång vandring. Det bara blev så när det fanns så många spännande stigar att upptäcka och nått nytt runt varje hörn. Vi vi bara fortsatte och fortsatte tills den minsta blev för trött.
Så den här soliga onsdagen till ära skall ni få en bildbomb från vad jag tycker var den vackraste platsen på ön!
Så här från parkeringen, för det finns en sånn, ser det inte så extra ut. Man behöver ta sig längre in för att få den där Wau känslan. Här finns också några små badplatser och grottor som man kan leta efter, för de var inte utmärkta på nått sätt.
Vi gillade! Grottan hittade vi dock inte och stranden kom vi aldrig fram till innan minstingen fick ett utbrott och inte ville mera. Och då är det dax att ta sig till bilen.


Kommentarer

Populära inlägg