Se Babar


En lite speciell turistattraktion, speciellt om man gillar elefanter, är denna stenformationen på norra delen av Sardinien. Strax intill vägen står den och från sidan ser den verkligen ut som Babar!




Roccia dell´Elefante hittar man sydöst om staden Castelsardo på norra delen av ön. Där i korsningen mellan väg SP90 och SS134 finner man den. Inget sökande behövs, man ser den på långa vägar när man kommer körande. Lite utrymme för parkering för turisterna finns det också, men bara längs med vägen. Som tur är det ingen stor landsväg och vi kunde lätt parkera o gå o titta.




Lite ras eller annat arbete höll de på med runt den för tillfället och vägen framåt var avstängd. Så det blev en liten omväg för oss att åka hit. Normalt hade ju vägen fortsatt dit vi skulle men nu fick vi upptäcka att det bara var att vända om och ta en annan väg. 




Babar från sidan men framifrån ser den ut som vilket stenblock som helst!




Vill man inte bara åka hit för att titta på ett stenblock så såg Castelsardo ut som en väldigt trevlig stad att traska omkring i också. Vi kom tyvärr fram först mitt på dagen och då var det helt omöjligt att få husbilen parkerad nånstans mera. Men i utkanten av staden stötte vi på en marknad och där hade vi turen och få bilen parkerad. 




Blåsigt värre var det också den här dagen, så försäljarna fick verkligen hålla i sina saker. Här kunde man få sina souvenirer betydligt billigare än inne i städerna. Så pojkarna köpte hattar, magneter och allt sånt som de brukar. Magneter och nyckelringar är ju bra souvenirer, de tar inte så mycket plats. Liksom handväskor, dem kan man ju aldrig ha för många av och det gör inte så mycket fast de tar mycket utrymme! :)




Så just den här dagen så avrundade vi här och åkte till campingen. Som också den visade sig ligga vid en helt underbar strand. Och vågorna, de var helt perfekta igen!





Kommentarer

Populära inlägg