Alghero


Alghero på öns nordvästra sida var en av de vackraste städer som vi besökte. Egentligen kanske den vackraste! Ja vi såg förstås bara den gamla delen av staden, men den gillade jag. Vackra gamla hus, små mysiga gränder, historia, havet ja Algheros gamla stadsdel hade allt sånt som jag gillar!





Staden som grundades på 1100-talet har idag ca 40 000 invånare. Runt den gamla stadsdelen finns en imponerande mur och till motsats till många andra gamla städer så behöver man inte traska upp på en kulle för att nå den. Man behöver bara traska in genom öppningen vid den vackra hamnen. 

En promenad längs muren ger sen en vacker utsikt över havet och barnen blev speciellt förtjusta i alla kanoner och andra roliga saker som fanns längs muren. Blir man törstig av promenaden så finns det massor av mysiga kaféer och glassbarer som man kan välja mellan. Dock inte före 10 på morgonen. Vi var som vanligt lite tidigt ute. Där var bara vi och alla joggare. 




Vi stannade bara förmiddagen i staden. Så det blev bara en snabb skum av ytan. 
Den gamla delen i stora drag och hamnen, dessa såg vi. Efter det var barnen "trötta" och tyckte att de inte ville se mera gamla byggnader. De ville shoppa souvenirer istället och shoppar som säljer såna finns det också här massor av. En liten båt på var o så var det dax att ta sig tillbaka till bilen. Bilen får man annars enkelt och fint parkerat på den stora parkeringen som finns i hamnen. Mot betalning förstås men ingen dyr sånn och också mitt på dagen fanns här bra med utrymme. 

Tycker definitivt att staden är värt ett besök om man befinner sig på ön!





Kommentarer

Populära inlägg