En vandring från Colosseum till Vatikanen


Vår Rom dag hade egentligen två huvudpunkter, Colosseum och Vatikanen, och mellan dem finns 4 km av vackraste Rom. Så så klart bestämde jag att vi skulle gå den sträckan och under vägen gjorde vi några strategiska stop. 




Palatino området, där Colosseum också ligger, traskade vi omkring en bra stund. Mycket att se, men också för att vi hela tiden kom till återvändsgränder och blev tvungna att vända om. 

Palatino är en av Roms sju kullar och platsen där Rom grundades. Ca år 753 f.Kr. lades grunden för den första bebyggelsen här. Så småningom var det de rikaste och finaste som bosatte sig här och lät bygga stora, vackra palats på området. 




Strax utanför detta så kommer man till Piazza Venezia med sina fina byggnader. 

Piazza Venezia i sig själv var inget märkvärdigt, mera en stor korsning. Men byggnaderna där omkring är otroliga. Det storslagna och påkostade monumentet som är en hyllning till Victor Emmanuel II, den första kungen i det enade Italien, är en byggnad som är svår att missa.  




Som följande tog vi sikte på Panthenon

Pantheon är ett antikt tempel som ligger vid Piazza della Rotonda. Under antiken var detta ett tempel för alla gudar men har under senare tid varit ett minnestempel över Italiens stora män. Som bland annat konstnären Rafael.

Byggnaden lär var storslagen också från insidan, men vi nöjde oss med att njuta av atmosfären och musiken utanför. Ja o stirra på hästarna.




Vackra små gränder, fina torg, lite shopping och en massa gnäll av barnen som måste gå och gubben som blev tvungen att läsa google maps, så traskade vi vidare genom staden. 




Snart framme, men först ett stop vid Castel Sant`Angelo

En vacker borg belägen vid stranden av Tibern. Borgen var ursprungligen kejsar Hadrianus mausoleum. 




Sen närmade vi oss Vatikanen och slutet på vår vandring. Ja o den delen av dagen som barnen såg framemot!




Vill man läsa mina inläggen om Colosseum eller Vatikanen också så kan man göra det under länkarna.


Kommentarer

Populära inlägg