onsdag 14 december 2016

Lucka nr 14


Lucka Nr 14 - Vad var ditt drömjobb när du var liten?

Älskar djur, så naturligtvis Veterinär, det skulle jag bli! Så var tanken ända fram till 8:de klassen ungefär. Då förstod jag hur bra matematik kunskaper som behövs för att få en studieplats inom detta o att jag själv saknade dessa kunskaper! O så gillade jag inte heller tanken på att behöva döda djur dagligen! Vi fick nämligen vara o testa på olika yrken i högstadiet, en vecka på åttan o två på nian tror jag att det var. Prao-veckor som det kallades. Tror nog att man fortfarande har liknande system idag. Så på åttan var jag en vecka hos en veterinär. Fick faktiskt göra nått där också, vara med o hjälpa under operationer, fixa till sprutor o annat, ja mest var det städande förstås, men man fick på riktigt se vad yrket handlar om. Tror att jag redan efter den första dagen, efter att ha fixat till dödande sprutor åt tre olika hundar (alltså inte i misstag), hade bestämt mig för att detta yrke inte var nått för mig.

Sen ville jag bli reseledare. Hade t.o.m. sökt in på Turism-linjen på Handelshögskolan efter gymnasiet. O kom in! Men sen kom jag också in på Geologi o valde naturligtvis den. Inget jag ångrar idag, men visst hade ett jobb inom resande varit helt ok också!

Men geolog, det drömde jag nog aldrig om att bli! Visste nog inte vad en sånn var heller när jag var liten! Romeo han säger han ska bli geolog o jobba med mamma! :)  


 Detta är en del av Kajsons Julkalender, vill du veta mera läs här!


3 kommentarer:

 1. Kul att fundera över hur man tänkte då! Jag ville nog bli författare tror jag. Min pappa var geolog, men det ville jag inte bli för vi barn fick jämt hänga med ut i skogen och titta på tråkiga stenar ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina barn är ännu så små så de gillar att titta på stenar! :) Måste passa på sålänge som de är intresserade.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera