Julgranen


Nu har vi gran i vårt hus! 
Tidigare år, när vi körde med en vanlig finsk gran, så tog vi alltid in den två dagar innan jul o kastade ut några dagar efter jul. För de barrar ju nått fruktansvärt! Förra året köpte vi granen ganska samma tid som i år o den åkte nog inte ut innan nyår!

Att hämta julgranen ur skogen har ju också sin charm. Plumsa omkring i snön o leta den perfekta granen under meter av snö. Hela familjen ute i skogen, ja eller åtminstone gubben, om det händer att det är dåligt väder! Sen skall den ju helst också "lånas" ur grannens skog istället för ens egen! Vänta tills ingen ser, smyga sig från bilen, hoppa i busken om det kommer en annan bil...roligt o spännande. Men av nån orsak så tycket gubben det var lite enklare detta med att traska in på varuhuset o köpa sig en vacker ädel gran! Inget plumsande i skogen eller andra problem!

Så ikväll tog vi in o klädde granen! Nu hoppas vi att den håller lika bra som förra året o vi får njuta av en vacker gran hela december!


Kommentarer

  1. Alltid samma suckande över julgransjakten, brukar ta flera timmar för vissa. Så nu undrar jag varifrån ni köpte o vad kostar en ädel gran? Såg att de sålde innan jul t.ex utanför cm vanliga granar o de såg riktigt bra ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hong kong tror de är ända i Karleby som säljer dem! 39,90€, så inte så dyra heller!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg