torsdag 8 december 2016

TBT- Musée océanographique de Monaco


Oceanografiska museet i Monaco är veckans Throwback!
Vi besökte museet sommaren 2013. Vi hade inga planer på att åka hit på den resan men av en slump hamnade vi ganska nära gränsen till Monaco o eftersom vi var så nära så blev det en dag i Monaco också! O då var museet en självklarhet!

Oceanografiska museet är både ett museum och ett forskningsinstitut. Här kan man se mängder av olika havsvarelser, från stora hajar till små fiskar. Forskningsinstitutet grundades 1910 av prins Albert I och leddes under många år av Jacques-Yves Cousteau. På museet kan man bland annat se Cousteaus dykutrustning. 


Det jätte stora akvariet var verkligen imponerande och fiskarna fina, men pojkarna gillade nog lika mycket lekparken som fanns på taket o de stora sköldpaddorna som bodde där. På taket finns också en restaurang där man kan släcka törsten eller hungern. Utsikten härifrån är heller inte så dålig!Här fanns så mycket intressant att titta på så man får verkligen reservera flera timmar till detta! Skelett o gamla saker, pojkarna tyckte det var så spännande. O hela museet var barnvänligt, man kunde gå med syskonvagn precis överallt.

 
Men det absolut bästa var att man kunde röra små hajar! Bara gubben som vågade sig på detta förstås. O den usla lilla fisken passade på o skvätte ner oss allihop på samma gång. Vi blev på riktigt dy blöta hela familjen! Minns att personalen tyckte det var jätte roligt o pojkarna pratade länge om det.


Så befinner ni er i Monaco, så missa inte detta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar