torsdag 15 december 2016

Lucka nr 15


Lucka nr 15 skulle egentligen handla om en bok/film som inspirerat en. Kommer inte på nån sånn o eftersom jag missade lucka nr 1 så tar jag den istället - Vad är din drömbild av julafton i år?

Vår julafton har varit ganska samma nu i många år, ja ända sen vi flyttade in i huset egentligen. Kvällen innan stressar man med bakande, städande, plockar fram o bär ner alla julklappar, dukar bordet färdigt för kvällen osv. Julaftons morgonen börjar med att barnen hittar några små paket i julstrumporna. Sen öppnar de sista kalenderluckan o leker en stund. Alla helt upp i varv o ingen vill/hinner äta nån frukost. Sen fin kläderna på o iväg till mina eller hans föräldrar på jullunch. I år blir det hem till mina föräldrar. Vi hinner knappt få i oss maten så får vi åka hem igen för tomten har oftast haft en ganska tight tidtabell o kommit reden 15.00. Alla samlas hos oss, bådas föräldrar o alla mina syskon med respektive. Barnen är totalt hyper (ja, inte bara barnen) av förväntan o sen när de ser tomten komma traskande upp för backen blir de plötsligt helt tysta. Sen följer en timme av intensiv paketutdelning (vi är ca. 15 st så gissa om det finns paket!). Sen sliter barnen upp paketen o nån börjar gnälla att de vill ha kaffe. Så medan man öppnar o sliter i leksaker (som man aldrig får loss utan tusen olika verktyg) med en hand så kokar man kaffe o plockar fram gott med den andra. När de fått kaffe så åker de flesta vidare o vi fortsätter lossa leksaker o plocka bort.
Puh, inte att tänka att man skulle hinna ta det lugnt o njuta innan 22.00, nu skall vi ännu lägga till en 1-åring i det hela... Så vad önskar jag av denna julafton (drömjulafton får man det nog inte till hur man än försöker): att Colin inte gallskriker när han ser tomten, att tomten hinner till Finland i tid (vi har ny tomte o han kommer från Spanien på julaftons morgon), att folk kunde koka sitt eget kaffe eller öppna leksaker (nån som tänkt på det?!). Man kunde ju önska sig en lugn o fridfull jul också, men då har man nog inte träffat min familj! :) 

Så kunde man ju tro att julaftonar i framtiden bara kan bli lugnare härifrån. Men så slår det en, vänta det är ju bara vi som har barn ännu! Tänk sen när mina 4 syskon alla har 2-3 barn på var! Får hoppas nån av dem då har större hus än vi! För denna tradition med att fira jul alla tillsammans vill man ju inte släppa!


Så här känner jag mig klockan 22.00! Förra året hade jag gott sällskap!


 Detta är en del av Kajsons Julkalender, vill du veta mera läs här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar