tisdag 6 december 2016

Lucka nr 6


Lucka nr 6 - Vad är det bästa med dig själv?


Hjälp, detta var då svårt. Som en riktig finländare så är jag ju super dålig på att skryta på mig själv. Redan att hitta en bra egenskap vållar ju stora problem. En lista på dåligt skulle däremot vara klar på några sekunder.

Det är en sak som jag kommer att försöka lära mina barn, att kunna säga nått bra om sig själv o ta framförallt kunna ta emot beröm! För fast det är nån annan som påstår att "du är ju jätte duktig på det där" så hör det ju liksom till att man svara "nåjaa inte är jag nu egentligen det", istället för att säga "Tack, tycker också att jag är det!". Skulle det nu egentligen vara så svårt? Men tydligen så är det! 

Men nått jag vet att jag är bra på så det är planera o organisera, hålla tidtabeller o komma i tid! Sånt klarar jag bra! Tycker också att alla andra borde fungera på samma sätt. Kan inte förstå mig på folk som inte håller en deadline. Skall nått vara klart en viss dag, så skall den, inga ursäkter! Eller folk som inte kan komma i tid, utan har folk o stå o vänta på en.

Så ja, alla kanske inte uppfattar detta som en bra egenskap... förutom jag själv då o min chef! Gubben brukar tycka att vi kanske har lite för planerat ibland, leder ibland till gräl. Men sen när jag testat att inte alls planera nått, ja då blir ju allt kaos o leder också till gräl. Så tror han nog mest är nöjd med att inte behöva planera o fixa!

Men kanske inte det egentligen svarar på frågan... Vad är det bästa med mig?  Så nu frågar vi barnen: Romeo: Hmm, vet int, du är snäll, inget annat!
Kevin: Ja vet int!
Gubben påstod igår åt pojkarna: "mamma hon är super på att delegera!" Tror dock inte att han tyckte att just detta var en bra sak! He he! 

Tror det absolut bästa med mig är dessa tre! Åtminstone så är de det bästa som jag lyckats med här i livet!Detta är en del av Kajsons Julkalender, vill du veta mera läs här!

4 kommentarer:

 1. Jag tycker att du är målmedveten och vågar sikta högt. Och så vågar du stå för dina åsikter fastän alla kanske inte håller med dig. Det är fina egenskaper :I

  Åsat

  SvaraRadera
 2. Brukar kika in på din blogg då och då. Blir lika glad varje gång. Du skriver så positivt om din familj och alla dina nära och kära. Om alla skulle ha en så positiv inställning till livet som du skulle världen vara bra mycket bättre.Dina reseskildringar är så bra beskrivna att man tycker sig själv ha varit med. Fortsätt på samma sätt och God Jul och Gott Nytt År till er alla ö Ulla-Maj Granvik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj vad roligt att höra! Man blir så glad och mycket mera motiverad att fortsätta skriva när man hör att folk gillar det man gör! God Jul o Gott Nytt år åt er också!

   Radera