onsdag 22 juni 2016

Sjökvarteret


Sista inlägget om Åland kommer att handla om vår fina promenad första kvällen på ön. Vi stannade o tittade på "syrrans" båt (båten hon använder i jobbet) i Österhamn o passade på o gå en sväng i Sjökvarteret. Vackra gamla byggnader och gamla skepp, ett ställe vi trivdes på!

I Mariehamns Österhamn ligger Sjökvarteret, en levande marin miljö med båtbyggeri, smide och annat hantverk samt en hamn för traditionella skutor och träbåtar (info visitaland). Här finns förutom fina byggnader och skepp också ett skepps- och båtbyggerimuseum och ett marinmotormuseum o blir man hungrig så lär man få Mariehamns bästa pizza hos Pub Niska. 

Nå närmare än så här kom vi inte sjöfararkapellet pga mycket aggressiva "vaktfåglar". Tyckte dock det var ganska komiskt när de jagade morsan som ändå envisades med att gå närmare. Ser man fåglar som börjar dyka mot en så går man åt andra hållet! Inte springer ut mot udden! He he! Nå hon klarade sig o vi fick oss ett gott skratt! Blev ett snabbt slut på promenaden när vissa tyckte att de sett tillräckligt! Vi vuxna tyckte inte att det var så här tråkigt! Så har man vägarna förbi så rekommenderar jag stället o bra parkering för t.ex. husbil fanns också strax intill!
1 kommentar: