fredag 24 juni 2016

Via Baltica


Estland, Lettland, Litauen, länderna som bara flyger förbi när man kör via Baltica neråt!
Inte hinner man ju se nått, förutom själva vägen, Via Baltica, o den börjar vi kunna. Detta är femte gången som vi kör denna strecka. Ganska så tråkig väg. Bara massa skog o en lång rak väg!
Dagens strecka mellan Tallinn och Kaunas, 570km, klarade vi av på 10 timmar. 
Inte så roligt förstås att bara sitta i bilen hela dagen, men ibland måste man för att komma nån vart. O barnen fick ju leka av sig en del på förmiddagen i lekrummet på båten. Så första timmarna i bilen gick som på dans. Vet ni varför? Jo alla somnade o jag lyckades till slut få telefonen att dela internet till datorn också. Tacka vet jag lekrum på båten o Sonera som har gratis internet i de Baltiska länderna. Tyvärr så var ju den idyllen inte långvarig. De vaknade ju efter en stund o vi hinner ut ur Baltien imorgon! 

Vi får ofta frågan, "vågar man nog köra Via Baltica?" O visst, vi har aldrig haft nått problem. Det är en väg som alla andra. I dåligt skick är den inte heller. Många vägar i Finland är betydligt sämre. Vi har kört den dag o natt också. Inga problem! Kanske det förr om åren var en dålig väg att köra men inte nu längre. Skulle jag ställa mig o sova på en parkering? Nej. Men så finns det gott om förmånliga campingar så jag ser inte varför man skulle behöva stå på en parkering bredvid vägen. 

De första åren körde vi bara korta sträckor om dagen med natt i Pärnu, Jurmala o Tallinn. Men de senaste gångerna har vi kört Tallinn-Kaunas på en dag. Morgonbåten till Tallinn o in på Kaunas city camping svänger man en 22-tiden. Man måste ju stanna o äta emellan också!

1 kommentar:

  1. Vissa vägar kan ju vara ganska trista, och ibland vill man bara avverka sträckan. Det ska bli intressant att följa er fortsatta resa!

    SvaraRadera