måndag 20 juni 2016

Resans höjdpunkt


POMMERN

För Romeo som gillar båtar var detta verkligen en höjdpunkt! Blev lite lång väntan när vi pga vädret blev tvungna att skuta upp besöket ända till söndag. Men då hade vi strålande solsken!
Pommern, Mariehamns stolthet, är den enda fyrmastade stålbarken i ursprungligt skick i världen o har varit nuseum sedan 1957. Under sommartid kan man besöka fartyget varje dag! På vintern får man nöja sig med att beundra den från utsidan. Detta gjorde man ju varje resa över till Sverige när man var liten, tittade på Pommern medan Silja line eller Viking line stod i hamn. Det är först i vuxen ålder som jag på riktigt besökt Åland o Pommern hade jag aldrig varit in i. 

Pommern byggdes i Glasgow i Skottland i början av 1900-talet o köptes 1923 till Åland. Under sin tid i bruk seglade hon på alla stora hav många gånger om. 


Barnen, o vissa andra, hade roligt när de upptäckte fartyget! Testade på att köra, var på upptäcktsfärd under däck, beundrade kaptenshytten, förundrades över hur sjömännen kunde sova i så korta sängar o tittade på film om Pommerns resa till Australien på 1930-talet. Så här fanns det också mycket åt barnen. 

Bärselen hade också här varit en hitt. Men den kom ju inte med denna gång pga utrummesbrist i bilen. O med vagn kommer man ju förstås inte in i skeppet (hade vi nog räknat ut redan innan) o eftersom Colin sov så turades vi om att vakta vagnen. 

Men man kom ju knappt in i sjöfartsmuseet heller med vagn. Inga rampar alls ner mot Pommern hållet o där de fanns så var det lastat bråte i vägen. Inte riktigt barnvagns vänligt ställe! Synd att dom glömt en så viktig sak när det annars såg ut som dom försökt tänka på barnen. 


När vi väl tagit oss in (fick nog bära vagnen) så tog vi en kaffe medan dom andra bekantade sig med sjöfartsmuseét! Colin slukade sin snabbt! :) 2 kommentarer:

  1. Förstår att det där var en höjdpunkt! Härliga bilder!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Romeo som älskar båtar trivdes här! :)

      Radera