Corsica ferries o Abba låtar


Tidig morgon o start mot Korsika!

Ut till Korsika kommer man ju från många olika hamnar i både Italien o Frankrike o säkert andra ställen också. Vi valde att åka från Livorno eftersom det blev den kortaste båtresan. Vi gillar inte båtresor, de blir så tråkiga. Denna tog bara 4 timmar. Flera båtar trafikerar också mellan Livorno o Bastia men vi valde Corsica ferries eftersom den var den billigaste av dem. 
Det är en båt som man förflyttar sig med från en punkt till en annan. Inget mera än så! Finns cafeteria, liten shop o mycket liten lekplats. Lite fick man känslan av att de helt glömt bort barnen på denna båt. Visst det fanns lekhörna o nån barnmeny men inga barnstolar på hela båten o vi hittade heller ingen hiss. Hur fungerar det, sju våningar o ingen hiss? Så vi fick bära vagnen upp o ner. För på en fyra timmars resa så skall han ju sova nånstans o då fungerar ju vagnen bäst. Kallt var det också i båten. Man fick gå ut o värma sig emellan. Det var också där på däck som de flesta passagerarna höll till. Så där var det fullt, inne i båten fanns det gott om plats. 
Så till hem resan vet man att man skall klä sig varmt o ta med matsäck o kaffetermos. 

Men fram kom vi, nästan i tid också o tog oss de 40 km som vi hade att köra till camping Merendella på öst kusten. Denna camping hade vi bokat i förväg, men det hade nog inte behövts. Finns massor av lediga platser också vid havet där vi står. Här skall vi stanna i tre nätter o bara ta det lugnt o bada o sola efter allt bilsittande. Vi valde den här eftersom den var nära Bastia, vi ville inte åka långt denna dag o för att det fanns pool o wifi (som fungerar utmärkt o är gratis för typ 7 timmar). 


Hade hoppats på att få sitta i lugn o ro o lyssna på havet sen efter att barnen somnat. Kanske ta ett vinglas o bara njuta... Men istället spelar de Abba låtar i beach baren som är här fast intill o mycket högt. Så barnen kan inte sova pga musiken o havet hör man ju inte. Hmm... Kanske vi lyckas bättre med nästa camping!

Kommentarer

  1. Vi åkte från Nice i Frankrike, men det berodde ju på att vi kom från det hållet... Hoppas att ni får det jättebra nu!!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg