Firar midsommar utomlands igen!


Blev inget midsommarfirande på villan i år heller! Blir en midsommar i husbilen på resa för femte året i rad.


På resa har vi egentligen inte firat midsommar alls. Noterat att det är midsommar o att man kanske kunde öppna en vinflaska eller nått till kvällen när barnen somnat. Vi har spenderat helgen utanför Pula i Kroatien, vi har spenderat den i Italien o förra året var vi nånstans i England. Vi har solat o badat o lekt istället!

Så som familj har vi inga midsommar traditioner. På resa är midsommarhelgen bara en helg bland flera. Oftast har vi nog kommit ihåg saken men tror t.o.m. vi glömt hela festligheten nått år. Midsommar firas ju inte i så många länder. Inte som julen, den kan man ju inte missa nånstans i december!

Vad vi brukade göra förr på midsommar var ju att dekorera med björkgrenar, äta gott o umgås (läs dricka). Så nå riktiga midsommar traditioner att tala om hade vi ju inte då heller. O med traditioner tänker jag resa midsommarstång o dansa små grodorna eller ha midsommarbrasa eller liknande. Hade planer på en stång i år, men det får bli nått annat år. Så systrar ni slapp små grodorna ännu i år, men nästa kan vara en annan sak! :)

Vi körde just igenom Lettland o där såg man folk som sålde midsommarkransar bredvid vägen o plockade vilda blommor på ängar o varje by luktade bränt. Men gott bränt! Undrar vad dom brände?
Men ingen tvivel, det var midsommaren som firades.

Vi vi kör vidare. Färjan över till Korsika går på tisdag morgon!


Kommentarer

Populära inlägg