Talar du franska?


Svullen hals o Korsikansk läkare!
Det var vad gårdagen bestod av o lite trubadursång o simmande till!
Dagen började med cykelturen o när vi kom tillbaka fick vi se att Kevins nacke var helt svullen. På båda sidorna o tydligen så kändes halsen sjuk också för man fick inte röra honom. Förkyld var han i början av resan o hade riktigt sjuk hals, brände bara när han skulle äta. Men det gick om o vi trodde han var frisk igen. Men nu var han som sagt helt svullen. Så vi styrde till campingens reception o fick namnet på en läkare inne i St-florent som kunde engelska. Packade ihop husbilen o körde iväg. 

Trodde att jag hade förstått köranvisningarna, men det visade sig att jag inte hade gjort det. Så in o fråga till närmsta café. Flickan kunde inte ett ord engelska, visste nog var denna doktor fanns men jag förstod inte henne alls. O så sprängde en vattenslang där i samma veva också. Hon försökte först hitta nån som kunde engelska. Fanns ingen sånn, så då var det dax att gräva fram teknologin. Google translate! Hon skrev o jag läste! O vips förstod vi varandra!

Så vi körde vidare o kom ganska nära doktorn faktiskt, men denna privata mottagning var nog inte utmärkt alls. Stod smått Medicin på dörren, men inget annat. En snäll tant visade oss vägen sen när Kevin o jag hade hoppat ut ur bilen o de andra kört vidare (parkering fanns ju inte). Vi kom in i ett litet väntrum propp fullt med människor som stirrade på oss. Ingen anmälningsdisk, ingen personal! Så jag ställde mig mitt i rummet o frågade om nån pratade engelska. Hade tur o det fanns en annan turist där också. Fick rett ut att det bara var att sätta sig o vänta på sin tur. En timme ungefär väntade vi. Tydligen så är det helt ok att ta med sig hunden också till doktorn här i trakten. 

Doktorn sen pratade fint engelska. Tittade lite o skrev ut två mediciner o ett nackskydd! Han trodde nog inte det var nått farligt, förkylningen o blåsten hade gjort sitt. Ingen blåst o inget simmande på tre dagar! 30€ tack o hej då! 

Så vidare till apoteket o få vår medicin o prova ut ett nackskydd! Med lite teckenspråk o hela personalen fick vi rett ut att den ena medicinen varje morgon i tre dagar o den andra tre gånger per dag (han tar den en gång om dagen medicinen, den andra var värkmedicin o han har ingen värk så den struntar vi i). Så då var vi klara o kunde plockas upp. De andra hade åkt tillbaka till campingen så länge o kom nu o hämtade oss. 

Pojken han var ganska ok redan när vi kom tillbaka. Halsen var inte sjuk mera, men nog svullen. Idag är han inte så svullen nå mera. Ja o nackskyddet det testade han men vägrade använda! O lite simmade vi nog också... men blåsten har vi sett upp med. 

Trubaduren ja, den lyssnade vi till hela kvällen på campingen. Uppträdde i restaurangen, men vi som parkerat strax intill kunde lyssna från bilen. Duktig kille! Kommentarer

  1. Google translate är bra! Det är inte alltid lätt att göra sig förstådd i Frankrike och det gäller ibland att anstränga sig lite, som du gjorde! Tur att ni fick hjälp till slut! Hälsningar från Tjeckien.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja anstränga sig får man nog, egentligen borde man ju ta o lära sig lite franska. Tyvärr så läste jag bara tyska i skolan, så det förstår man ju lite åtminstone.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg