Porto-Calvi


Uppe med tuppen!
Eller kanske t.o.m. före!Idag var vi kanske uppe lite för tidigt! Tror den första sträckan efter Porto mot Calvi hade varit vacker. Om man sett den förstås! Vi såg bara konturerna! Det var ännu lite för mörkt när vi startade! Men en upplevelse det också, att köra en smal serpentinväg med ett stup på sidan o inga staket i mörker! Ja o så lönar det sig att tanka kvällen före om man ämnar ut på vägen innan 6.30. Bara få tankstationer har kortmaskin! 
Men det ljusnade ganska snabbt o åtminstone så var det ingen annan trafik den här tiden! Utsikten o färgerna är ju nått helt annat i morgonsolen än i starkt solsken mitt på dagen. Magisk färger o moln som ännu smyger sig runt bergstopparna! En o annan get som klättrar omkring o kossor fick man också se upp för!

Sträckan mellan Porto o Calvi är ca 70 km lång. Inte så långt alltså, men när medelfarten är ungefär 40 km/h så blir det några timmar innan man är framme. Vi valde sen att ta kustvägen de sista 32 km också. Finns en större väg att välja, den hade antagligen varit både bättre o snabbare, men kanske inte bjudit på en så fin utsikt som den gamla vägen gjorde. Vägen vi valde blev ännu smalare o var mera som en grusväg. Här blev det strax värre att ta sig förbi om man mötte nått större. 


Här gällde det att inte missa en kurva. Man får inga andra chanser! Lite skrämmande att se hur det gått för vissa längs denna vägen! Vi räknade till tre bilvrak längs bara denna sluttning!
Nu är vi framme i Calvi o tänker bada i poolen resten av dagen!


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg