Capo Pertusato o vy över Bonifacio


Den gamla kullerstensstaden ligger som en bakelse på berget!
Vilket läge, vilken stad! Så otroligt vacker!
O visst måste de vara modiga dessa människor i Bonifacio som vågar bo så här. Balanserande på en kalkstensklippa 100m över Medelhavet där havet håller på o gräver bort klippan... Jag hade nog inte vågat bo här!


Vi började dagen med att köra de 140 km som vi hade till Bonifacio o eftersom vi startade innan solen gått upp så var vi framme i god tid. Lagom till morgongröten. Som vi, ja Colin egentligen, avnjöt med en spektakulär utsikt över Bonifacio från Capo Pertusato udden.
Där badade den i morgonsolen på sin kalkstensklippa denna populära stad som man hört så mycket om. Imorgon skall vi ta oss en närmare titt på den!

Ut hit kommer man ganska lätt från Bonifacio, fanns vandringsleder o man såg många som sprang hit ut o tillbaka på morgonen. Själva åkte vi ju bil, för det var ännu enklare. He he! 
Ingen super bra väg, lite gropar o sånt men helt körbar också med husbil. Här kan man verkligen få den perfekta bilden av staden! Vi stannade där man inte kom fram med bil nå mera. Men man kunde ha gått ända ut till fyren. Försökte oss på en gruppbild med "pinnen". Men det var sol i ögonen, nån knuffades, ingen tittade åt rätt håll o ja jag gav upp till slut! 
Kommentarer

  1. Waow, vilken gryyym utsikt från husbilen på den översta bilden! Fantastisk bild verkligen! Bonifacio är verkligen en fantastiskt fin stad!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja man ville inte köra för nära kanten! :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg