måndag 4 juli 2016

Bland historiska spår


Filitosa

Platsen påminner om en trollskog med sina monument och klippor!
I bakgrunden spelas musik som är till för att ge en rofylld upplevelse... 


Nåjaa testa gå den med 3 barn så hjälper nog inte musiken så mycket. Lugnt var det inte! Men en trevlig upplevelse nog. Filitosa är platsen där man kan beundra över 8000 år gamla monument. Statyerna, menhirer, var de första i Europa som avbildade människoansikten.

Spännande plats speciellt för barnen. De tyckte det var intressant att fundera på vem som bott här? Vem o varför man gjort statyerna? Fanns det dinosaurier på den tiden o annat intressant? Men det var ju mest stenrösen så man får se upp för ormar. Vi såg en! Och massor av olika ödlor!Platsen är rolig för barn men inte så barnvagns vänlig. Stenar o rösen o en lång nerförsbacke gör det ganska svårt att ta sig fram med vagnen. Det går att ha vagn men då skall man  nog vara två så att man kan hjälpas åt med att lyfta o bära. Så bärselen kanske skulle ha varit ett lättare alternativ. Som vanligt hade vi vagn o bärselen glömdes i bilen!
En timme tog det för oss att gå rutten o då hade vi verkligen ingen brådska. Svalt o skönt när vi startade strax 9.00 när de öppnade, men en timme senare höll det nog på o blev för varmt redan. O då var det redan massor av folk påväg runt rutten. Vi o en annan barnfamilj var det första o ända där den första timmen. 


4 kommentarer:

 1. Jag kan också tycka att det är fascinerande att fundera över hur människor levde förr. Kul att det också väcker barnens fantasi! Men förstår att det inte alltid är så lätt med barnvagnen...!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja barnen tyckte verkligen om stället ända tills de såg ormen. Sen var det mindre roligt att gå mellan alla stenar.

   Radera
 2. Spännande med uråldriga lämningar! :)

  SvaraRadera