Bled


Från Siena körde vi till Bled i Slovenien!
Vi gick från 40 grader till knappa 20 grader på 600km!
Från bikini till långbyxor! Colin han gillade inte denna förändring alls! Själv tycker jag det är ganska skönt att kunna ha kläder på utan att svettas igen!
Bled sjön som är en alpsjö är ingen stor sjö, ca 2 km lång o 1,4 km bred! Men den är jätte vacker med sina blå-gröna färger o alperna som speglar sig på ytan. Som tur hann jag ta bilder innan det började regna! På en kulle intill sjön ligger Blejski grad, Bled slott! Som är ett av de äldste slotten i Slovenien. 

Slottet var vårt första stop för dagen! Öppnade gjorde det redan 8.00 o för vår familj blev det 25€ i inträde. Parkera kunde man strax intill ingången, åtminstone så tidigt på morgonen. Vi o en grupp japanska turister var här så här tidigt på morgonen!

Utsikten härifrån var helt otrolig både över sjön o mot alperna! Bara för utsikten lönar det sig att besöka slottet!
Pojkarna tyckte förstås att den utstickande toaletten var den absolut bästa saken!Vackert slott, men lite för moderniserat för min smak. Med nya väggytor o nya golv o bara flikar av det gamla hade man lämnat synligt. O så fanns det skärmar överallt som visade filmer o bilder. Lite mindre hade nog räckt. 


Vi hade tänkt stanna hela dagen o natten i Bled, men det började regna o pga nån festival i staden så var campingen ganska full. Så vi bestämde oss för att köra vidare o landade i Wörthersee i Österrike. Visade sig vara ett jätte bra val!


Kommentarer

  1. Ser fint ut! Vi funderar lite på Slovenien (bland annat) till nästa år. Har bara varit i Postojnagrottan och en natt i Ljubljana resort.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är också sugen på mera Slovenien. Postojnagrottan o Bled är det ända som vi besökt. Såg info om så fina vandringsleder o vattenfall, men tror jag får vänta några år tills alla i familjen orkar gå själva! Men sen står nog Slovenien på tur!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg