Ajaccio


Korsikas pärla på västkusten!
Napoleons födelsestad!
Vacker o charmig, verkligen värd att besöka! 
Vi besökte staden igår om morgonen o missade Karnevalen med en dag. Karnevalen pågick tydligen 2-3.7. Denna morgon höll dom på o plockade ner allt o städade undan confetti som täckte gatorna. 
Vi parkerade bilen en bit från gamla staden, längst ut på udden på en större parkering bredvid en fin lekplats. Bra med plats för husbil o inte alls dyrt att stå några timmar. Inte var det så svårt att köra i staden heller. Lite mera problem blev det av att polisen hade nått extra vaktuppdrag runt Maison Bonaparte kvarteret o stod i mängder o vaktade något/någon. När vi kom på morgonen kunde man ännu köra där. Gubben tittade så på poliserna så han körde mot rött. Mitt framför 20 poliser! Duktigt! Men de hade inte tid med nå finska turister just då. Tur för oss! Senare när vi skulle gå samma gata så kom man inte mera fram. Då var det avstängt!


Matmarknaden nära hamnen fick det verkligen att vattnas i munnen på en. Ostar, oliver, bröd, bakelser o vem vet vad. Vi passade på o tog en paus i turistandet o åt ett mellanmål där. Väldigt gott var allt det som vi smakade på. Söpö har en bror på Korsika! För visst liknar detta vår kisse! Kanske lite mindre burrig päls men annars är det nog precis vår Söpö!


Vissa tyckte detta med sighteseeing var lite tråkigt! Speciellt efter nån timme! 
Jag hade nog tänkt att han skulle sova, men det sparade han till bilen. I vagnen skall man bara försöka ta sig upp o stå nuförtiden. O vi som inte har bälten alls i vagnen. Dem tog vi bort redan åt Romeo eftersom de var onödiga. Ingen av de äldre har behövt bälten i vagnen. Men denna han skall stå precis överallt!

Kommentarer

  1. Kul att ni kom till Ajaccio. Ser fint ut! Om jag minns rätt så var det så mycket bilköer in till stan när vi skulle dit så att vi gav upp ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inga köer 7.00 på morgonen! :-)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg