Myrornaskrig


I natt var det nog myrorna som hade övertaget i vårt lilla krig som har pågått sedan campingen i Bonifacio!


Tydligen så vandrade det in en hel massa små o medelstora myror från trädet som vi stod under där. Har i två dagar stått o tryckt livet ur myra efter myra som sprungit omkring på väggarna. Men det har ändå inte varit så farligt, med en myra här o en myra där. Men en del av maten lade jag nog redan då i påsar. Borde ha haft vettet att lägga all mat med ens lite socker i plastpåsar genast. För igår köpte vi sockerbulla på marknaden o de låg i en påse på bordet. När jag vaknade runt 3-tiden för att Colin skulle ha mjölk så gick jag rakt in i ett spår av myror. Det började i takfläkten o fortsatte in i varje skåp med mat. Många myror! Då var de tillräckligt många för att gubben också skulle reagera! 

Så i natt var det fullt krig mot myrorna! Som det ser ut nu så tror jag att vi håller på o vinna...men så trodde jag det efter gårdagen också. Köpte nämligen detta medel igår o sprutade taket där de vistades (tydligen så blåser de inte av när man kör heller). O på kvällen syntes det inte av en enda myra, men de väntade tydligen tills vi hade somnat. Då styrde de i grupp mot vårt socker!

Vi har aldrig tidigare haft nå problem med myror i bilen. Så det måste ha funnits nå fruktansvärt med myror i det där trädet! Usch!
Kommentarer

  1. Vi har varit med om att myror tar sig in i bilen via elkabeln...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dessa kom nog från taket. Återstår att se om vi blivit av med dem alla efter dagens städande.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg