Den vackraste


Vackra, underbara Siena!
Min resas höjdpunkt!
En stad som jag länge längtat efter att besöka!
När vår taxi parkerade intill Piazza del Campo låg morgondimman ännu kvar över staden. Men detta torg som räknas till Italiens vackraste medeltida torg fick vi ha så gott som för oss själva. Klockan 10 var det inte riktigt så nå mera. 
Palazzo Pubblico är ett av de vackra byggnaderna runt torget. Detta eleganta gotiska stadshus blev klart 1342 o fungerar ännu idag som Sienas stadshus. Man kan gå in o beundra det vackra taket eller bara kasta en slant i brunnen på innergården o göra en önskan. Tror vi önskade oss leksaker igen! Byggnadens klocktorn, Torre del Mangia, som reser sig 102 meter över torget, är det näst högsta medeltidstornet i Italien. 
Fonte Gaia vid Piazza del Campo
Duomo, den andra stora must-see i Siena. Katedralen som byggdes mellan åren 1136-1382 är en av Italiens praktfullaste katedraler. Byggnaden är stor, men man hade planer på att göra den ännu större, tyvärr satte digerdöden på 1348 stop för dessa planer. Här inne finns konstskatter av bland annat Donatello o Michelangelo. Vi gick aldrig in i katerdralen, men man kunde titta in genom de öppna dörrarna också innan besökstiden börjat. 


Alla dessa smä smala gångar mellan de fina byggnaderna med så många detaljer. Jag hade kunnat traska på här i evigheter!

Museo della Tortura finns på en liten sidogränd som startar strax vid Piazza del Campo. Den besökte gubben o pojkarna medan Colin sov. Lite för spännande ställe för våra pojkar egentligen, men de tyckte förstås att det var roligt. Ganska dyrt ställe också för de få minuter som det tog för dem att se hela utställningen.Själv fick jag en liten lugn stund till att beundra utsikten till Piazza del Campo (ja o en affär som sålde Italienska handväskor, kan hända att en kom med hem också). Konstaterade att där kunde man ha bott, i en tunnel mellan husen, med en liten härlig balkong med utsikt över torget. Vem hade inte velat dricka sitt morgonkaffe där!


Kommentarer

  1. Oj vilken plats! Här känner man verkligen av historien!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja detta är ett ställe som jag kunde åka på nytt till!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg