söndag 3 juli 2016

Camping des Iles o Piantarella beach


De två senaste dagarna har vi spenderat här på camping des Iles. Beläget bara 4 km från Bonifacio, med fin pool o bra wifi. Bara en nackdel o det är att det är 1km till havet. Det är långt för barnen o man kan ju inte packa ihop husbilen varje gång man vill o simma. 
Men själva campingen är fin o städad. Bra ställen med buskar o träd som ger skugga. Fina servicebyggnader, en butik, restaurang, mini golf, o tystnad efter 22.00. Ingen Abba musik! Poolen är super o har inte tusen regler, man får leka här! Vi står strax intill poolen o där fungerar wifin utmärkt. Lite saftigt förstås med 13€ för 2 dygn! 
Men som sagt det är långt till stranden! Första kvällen traskade vi dit med stora förhoppningar. Men en massa sjögräs förstörde åtminstone Piantarella beachen o vi tyckte det blev för långt att bära Colin till den följande stranden. Man kan också gå ut till ön som ligger strax intill. Men det såg nog ut att vara för djupt för pojkarna o det var ju en besvikelse för dem. 

Ännu väntar vi på att få se den perfekta stranden som man sett på så många bilder från Korsika... det var inte Piantarella o inte den vid förra campingen heller! En perfekt strand med sand o klippor som man kommer lätt till!? Finns det en sånn?


2 kommentarer:

  1. Det finns magiskt vackra stränder där ni är, men då måste nan gå ännu längre bort genom skogen. Jag förstår att det blir långt med tre barn! Vårt absoluta favoritställe på Korsika: Page de Cupabia på den södra västkusten. Campingen (ganska enkel) ligger en meter från den vackra stranden. Mycket natur men som sagt en enkel camping. Dvs det finns en restaurang men inte butiker och sånt. I Porto-Vecchio stod vi också nära stranden (kort promenad men inte alls så långt som där ni är nu) vid Plage de Palombaggia. Där var det dock ännu enklare: ställplats i en skogsdunge, med personal. Inte så mycket service, inga butiker eller så. I Calvi stod vi oxå mycket nära stranden, på en stor camping med all tänkbar service och aktiviteter. Sen finns det förstås massor av andra ställen, där vi inte varit.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu lyckades vi hitta en camping som är både bra o nästan på stranden. O efter att vi kom till västkusten så blev ju stränderna så mycket vackrare också.

      Radera