Värmerekord och villahäng


Sommarvärme, 20 grader, var det ju igår helt plötsligt! Man förstod inte ens att man kunde gå ut i så lite kläder som man borde ha haft. Men som tur kan man skala av sig när det blir för mycket. Våra två yngsta de tyckte nästan att man kunde simma. Och nån av grannarna gjorde det också såg vi. 




Nå simma behövde man kanske inte. Havet var lite för kallt för det. Men fiska och leka på stranden det kunde man göra. Och den här gången kom det verkligen fisk. Blev fyra stora fiskar!




Och desto fler drag var fast i vassen. Tur att man har en mommo som drar på sig utrustning och fixar loss en (fast här var det nog hennes eget drag som satt fast)!




Sen blev det lite lektion i fiskens anatomi. Roligt att se på riktigt, nått som man just läst om i skolan, tyckte skolbarnen. Förut har de inte alls varit så intresserade av att se på när fisken rensas, men nu när det var aktuellt så var det roligt. Där är hjärtat, levern och magsäcken osv. Ja och sen fick vi ju middagen förberedd på samma gång. Inte precis min favorit fisk men vissa gillade. 




Mindre och mindre kläder blev det längs med dagen. Hörde t.o.m. gnäll om att kanske man ändå kunde få simma, bara lite. Men simma i havet i mitten av oktober nå dagar efter att man varit sjuk är kanske inte en så bra idé. Så de fick nog snällt hållas på land. Torra var de däremot verkligen inte och man kan ju i misstag råka trilla ut i vattnet...




Denna söndag borde vi ha haft med ännu mera kläder än vad vi hade. Mera inne kläder och mindre utekläder. För i bilen hem hade vi halv nakna ungar under filtar. Och många påsar med våta, smutsiga kläder i bakluckan.
Att vattenlekar och klott kan vara så roligt!




Men mera sånt. Vädret kunde för min del alltid vara så här. Behöver inte alls bli nå kallare!



Kommentarer

Populära inlägg