En dag av krig


Har alltid gillat när det byter till vintertid, man vinner ju en timme. En timme mera egentid på morgonen, en timme till på "baren" när man var ung, ja en timme till den dagen helt enkelt. Passar mig bra just denna morgon.





Har nämligen en bok oläst. En som kom på posten redan för nån vecka sedan men som det inte funnits tid att läsa. En bok som kräver just en sånn här morgon utan nått extra. En bok som nån annan kanske får i julklapp nu när jag läst den. Så gå inte och köp den själv!

En dag av krig, ja så heter den. En mycket kort bok, bara 48 sidor. Om en dag i några barns liv. Om en dag under kriget, en dag som inte handlar om kriget utan om orättvisor på hemmafronten. Om en dag när 5 barn blev tvungna att klara sig ensamma. Det gjorde de och en av dem var min mormor.




Har tidigare också läst böcker som han skrivit, min mormors bror, de får en alltid att tänka. Tänka på hur bra man själv fått ha det som barn, för att inte tala om hur bra ens barn har det. Där sitter de under varsin stor tjock filt i ett stort varmt hus med varsin iPad i handen och väntar på en ordentlig frukost. De kommer aldrig att behöva stiga upp till ett tomt hus och koka sig en välling på vatten och socker.
Och det får man vara tacksam för!



Kommentarer

Populära inlägg