Fågelloppor var det


Ingen panik, inga koppor av nått slag. Betten var precis vad jag trodde att de var. Bett av fågelloppor som kommit in med katten. Så nå allvarligt sjuk är han inte. Kliar gör de förstås men annars vet jag av egen erfarenhet att de nog försvinner ganska snabbt. Sängkläderna är tvättade och mjukisdjuren är i frysen, så lopporna är nog borta de också. Så mest synd är det nog om katten.




Varför katten, jo för att hon nu får spendera sina nätter inlåst i hjälpköket. Förut stängde vi bara dörren till sovrummen men vi kan inte längre göra det för då blir det för lite luft i rummet. Testad sak och de nätter som vi sover med dörren stängd så vaknar jag med "krapula-känsla", huvudvärk och helt slut, på morgonen och så vill man ju inte må. Till slut kom vi fram till att det var pga att luften tog slut under natten. I sommar sov vi med fönstret öppet också men nu kan man ju inte göra det mera. 

Hade hon lärt sig och hållit sig till golvet som den andra hade det ju gått bra. Och hon vet nog att hon inte har lov att sova i sängen. Så hon väntar tills vi somnar och sen smyger hon upp. Ofta när man vaknar så hinner man se en svans som försvinner med ett duns ur sängen. Så lite för listig för sitt eget bästa är hon och då måste det bli hjälpköket om nätterna 

Annars så håller allas feber på att ge med sig, bara snuvan kvar. Men ännu idag får de alla stanna hemma och idag är det min tur att vara hemma. Igår hade jag en sedan länge inplanerad fältdag som inte gick att ändra på och då blev det gubben som var hemma.




Vackert var det vid havet, men ack så kallt det blåste. Detta är precis ett sånt här ställe som jag i teorin hade velat ha en villa på. Öppet hav, vackra klippor, små naturliga hamnar mellan klipporna med härlig sandstrand. Picture perfect, så att säga. Men så var det ju det där med vädret. Sommaren i Finland är ju oftast inte som den var denna sommar. Det blåser oftast väldigt mycket, precis som det gjorde denna dag också. Och kan man ändå bara sitta inne i stugan och titta på utsikten så känns det ju lite onödigt. Och just här blir nog utsikten också sämre under de kommande åren. Så tror nog jag föredrar villan som mina föräldrar har, inne i en vik, med sitt lugna hav och lite bättre grannar. 



Kommentarer

Populära inlägg