Inför Halloween


De första pepparkakorna brukar vi maskera som Halloween-kakor, så kan vi med gott samvete göra dem redan i oktober. Så i helgen var det dax att baka och ja äta upp hälften också. Skall nog ett litet under till för att det skall finnas nå kvar till festen nästa helg. 




Spöken, dödskallar, pumpor och en och annan Mumin blev det bakat. Både av färdiga former och egen design blev det här. Roligt att delta till en början, som vanligt. Men en efter en fick de färdigt och i till sist var det bara jag och Kevin kvar. 




Ja hela helgen gick nog till att förbereda Halloween. Dekorationerna lokaliserades och sattes upp, tillsammans med allt nytt jag fick med mig från huvudstaden i början av månaden. Spökträdet togs in igen (som tur har vi stort uteförråd och kan förvara den stora grenen från år till år) och nån hade tydligen varit lite lat förra året och inte orkat ta bort all spindelväv, så den var delvist redan färdig klädd.




Pumpan, den som vi köpte på Åland förra månaden, den fick ett nytt ansikte också. Jätte roligt att få gå och köpa den själv från odlaren istället för Prismas fruktavdelning. Mängder att välja från och till ett förmånligt pris också. Synd att igen säljer pumpor på samma sätt här hemma.




Och som passande aktivitet var vi och tittade på Zombiewalk genom staden. Inte så spännande som man kunde ha trott. Men för 3-åringen var det helt tillräckligt spännande.

Och resten av helgen har vi tittat på vår egen zombie här hemma. Gubben hade migrän i tre dagar och de få gånger han har synts till så har han mest påmint om en zombie.




Så nu bor vi mitt bland skelett och spindlar i en vecka, tills det är dax för halloween fest nästa helg. Barnen tycker som vanligt det är jätte roligt och det tycker minsta katten också som plötsligt fick en massa grenar att klättra i.


Kommentarer

Populära inlägg