Road trip på Mahe


Se lite av den plats man kommit till det behöver man göra och därför satte vi oss en dag i hyrbilarna och styrde iväg på en lite längre roadtrip (som inte den nu heller tog nå många timmar, för den här ön är ju inte stor och inte kräver det nå extra mycket tid att ta sig till olika platser heller). 




Mahé är huvudön på Seychellerna, här bor 90 % av befolkningen, och det är även här som områdets internationella flygplats finns. Detta gör ön till den mest utbyggda, turistiska och mest besökta av öarna. Men även om detta är fallet kan du fortfarande hitta mängder av orörda stränder i söder. Är man ute tidigt på morgonen så kan man vara ganska säker på att få vara ensam. Och det går lätt att vara tidigt ute när solen stiger redan en 6 tiden.




Mahé som bara är 26 km lång och 6 km bred har ändå mycket att erbjuda. Här hittar du Seychellernas största nationalpark, Morne, som tar upp 20 % av hela öns yta. Det var hit som delar av vår road trip gick. Längs slingrande små bergsvägar mitt inne i en tät djungel. Tyvärr låg regnmolnen ganska lågt den här dagen och man kunde inte riktigt få nån bra bild av toppen. För här i natinalparken ligger också Seychellernas högsta top Morne Blanc.




Fast här bor största delen av landets befolkning så är det aldrig nå större trafik längs vägarna. Man kommer relativt snabbt fram dit man vill. Relativt eftersom det nu inte går att köra så snabbt längs smala, slingrande vägar med en brant utan staket på ena sidan och ett dike på andra.




Vi gjorde en del foto-stop förstås, men en lite längre gjorde vi på Tea faktory, ett tee plantage där man kan se på tee produktionen, köpa Seychellisk tee och förstås fota sig med tee kopparna. Eftersom vi alla har sett både tee odling och produktion tidigare så hoppade vi över den delen och köpte bara en del tee och tog bilder med kopparna som sig bör.




Tee shopping, foto Colin 4 år, han var den ända som hade tid att ta bilder, andra var för upptagna av shopping. Är ju själv ingen större tee-drikare så jag personligen har inte testat det ännu.




Efteråt blev den en slingrande färd över tillbaka till vår sida av ön och bara en som kastade upp den här gången. Med den vägen så kunde det gott ha varit flera. 

Så vi avslutade dagen på vår egen strand, som nästan är den bästa av de vi besökt hittills. Åtminstone om man vill simma och snorkla. 




Kommentarer

Populära inlägg