Vi byter ö - Seychellerna


Det guppar och det guppar och efter en timmes båtfärd, som kändes som många fler, är vi framme på Praslin.




Föregående natt vaknade vi alla mitt i natten av att skyn totalt öppnade sig och det vräkte ner vatten hela resten av natten. Blåste gjorde det också och jag visste redan då att båtresan samma dag inte skulle bli nån rolig sak. Att det skulle guppa det hade vi blivit varnade om redan tidigare, men blåsten gjorde det ju inte bättre. 

Men det var dax att byta ö, så båt måste det bli. Vår speedfärja åkte 10.30 från hamnen i Viktoria. Biljetterna hade vi köpt för länge sedan, men det var inte ens nära fullt på båten så man hade nog kunnat köpa dem dagen innan också. Men det är ju onödigt att vänta så länge när man vet när man vill byta ö. 

Färden till hamnen tog väldigt länge. Vet inte om det var pga nattens regnväder eller vad det var men det var en hel del brandbilar och ambulanser i farten. Så den 20 km långa färden tog över en timme att köra. Men vi hann bra ändå. Lämnade av vår hyrbil i hamnen och checkade in vårt baggage. Det går väldigt smidigt med bilhyrningen här. Sen var det en timme i båten som guppade och guppade.




Först gick det bra men ganska snart började två av tre barn må väldigt dåligt. Men bara en kastade upp under resan. Man märkte på personalen som strax var där med nya påsar och hämtade bort gamla att detta får de göra varje dag. De hade vanan inee så att säga.
Den sista halv timmen satt de som mådde dåligt ute och då gick det bättre. Väl i hamn så kastade en till upp. Så det var verkligen ingen skön resa!

I hamnen på Praslin var det kaos när personalen rullade ut allt baggage ur båten till ett litet inhängnat område och folk försökte hitta/fånga sitt. Våra var sist förstås. Sen var det bara att hämta de nya hyrbilarna och köra mot villan. Allt gick väldigt smidigt här också. 

Villan som vi hyrt finns på ett områd med 6 olika villor. Vår är närmast stranden men det är en väg emellan och med en snabb 4-åring så är detta inte helt idealt. Men villan är nu helt ok och vi skall ju inte stanna mera än 4 nätter. Nått som gladde barnen och alla andra också var att wifin fungerar betydligt bättre här, man kan t.o.m. titta på youtube.



Ni får bättre bilder av villan senare, det var så mycket igår att jag inte ens hann ta bilder.


Kommentarer

Populära inlägg