Anse Lazio - Praslin


Anse Lazio är den mest berömda stranden på Praslin. Man säger att det är en av eller kanske världens vackraste strand! Vi talar turkost vatten, puder vit sand, vajande palmer och granit block!




Stranden ligger i nordvästra delen av Praslin och det går en bra bilväg dit. Vi styrde hit vår första morgon på ön och var nog de första på stranden den morgonen. Eftersom solen går upp på andra sidan av ön så ligger Anse Lazio lite i skugga under förmiddagen, så vill man ha de bästa solskens bilderna så skall man styra hit på eftermiddagen. Men då kan man var helt säker på att inte vara ensam. Redan runt 10 så var här lite för fullt enligt mig.




Stranden var super fin men vågorna på tok för stora och kraftiga för att barnen skulle kunna simma. Att hoppa i vågorna, om man var lite större, gick dock bra men inte simma eller snorkla. Man lär inte ha sett nånting när de var ute och snorklade.




Stingrockor såg vi inte här i vattnet, så det gick ju att vara i vattnet om man klarade av vågorna. Utanför villastranden och längs med andra stränder på Praslin har vi stött på stingrockor och en tant blev ordentligt stucken i foten utanför vår villa en kväll, blödde ganska ordntligt när hon kom upp haltande. Så vi blev ännu mera nojiga över detta och när man tittar så ser man ju dem precis överrallt. Stingrockor har ju annars ganska bra kamoflagefärg, så tittr man inte så kan man lätt missa dem, tills de slår till en förstås.Vi har sett dem på bara några cm av vatten också och eftersom barnen oftast ligger i vattnet så blir man ju lite försiktig.

Antagligen så fanns de på Anse Lazio också men vattnet var så grumligt pga vågorna och ingen råkade komma för nära en, så vi såg dem bara inte.




Min syster lyckades fotografera en på väldigt nära håll. 


Kommentarer

Populära inlägg