Anse royale beach o. Baie Lazare beach


När vattnet är så varmt så det svalkar inte ens mera, så varmt är det här!
Anse royale beach och Baie Lazare beach är två stränder på södra Mahe som man varmt kan rekommendera för barnfamiljer! 




Anse royale beach




Denna strand ligger strax nedanför vår villa på östra kusten av Mahe. Stranden är långgrund, har små vågor, inga strömmar och ingen korall liggande på stranden, ja så såg den ut åtminstone den dagen vi var där. Ingen skräp heller!




Baie Lazare beach




Ligger på västkusten och är en väldigt vacker strand med sin vita sand, turkosa vatten och de mäktiga granit klipporna som bakgrund. Inga strömmar här heller, men lite större vågor ibland, helt perfekt för barn att simma och snorkla.

Populär bröllopsplats också för under söndagen var där 2 bröllop pågång. Lite nostalgisk blev man ju när man såg canopyn som fladdrade i vinden. Precis så hade vi också, då för länge sen.




Strandens södra ände hade en massa korall längs hela stranden, men i norra änden var det bara sand. Helt ok snorkling var det tydligen också. Kevin han älskar att snorkla och den nya utrustningen blev snabbt en ny favorite.

Ingen skräp på stranden här heller, men lite slipat glas fanns det lite här och där. Och som sagt den där korallen, så strandskor/sockor kan vara bra att ha. Vi kör strandsockor denna gång, lättare att gå med i vattnet, ingen sand-sten kan smita in och det blir mindre packning också.




Vi har spenderat förmiddagen på stranden och eftermiddagen vid poolen de första tre dagarna och därmed de varmaste timmarna i bilen och på lunch. För varmt är det verkligen! Inte ens det häftiga regnandet en eftermiddag lyckades skyla ner nå nämnvärt.

Pojkarna körde poolen trots att det regnade! Lite regnväder var bara bra för i stekande solsken hade de nog inte fått stanna i poolen så länge som de nu fick.




Kommentarer

Populära inlägg