Vilnius och lite Elk


Vi började dagen med en snabb visit till Vilnius, Lettlands huvudstad. Ja spenderar man några timmar i nått så stort som en huvudstad så kan man ju inte ge nån exakt beskrivning på staden. Men så där snabbt sett så såg det både intressant och små mysigt ut. 




Dagen innan så googlade jag populära sevärdheter och konstaterade att nära slottet var det bra att börja och där hittade vi också en super bra parkering för husbilen. 0.40 euro/timmen kostade det och man stod så gott som bredvid porten till slottet.

Eftersom vi anlände innan 10 och hissen upp till slottet börjar gå först då (ja man kan enkelt traska upp, men vi ville ta "hissen") så gjorde vi en sväng i gamla staden först. Såg palatset, katedralen, tornet, vackra kullerstens gränder, lekte i lekparken, åt på KFC och konstaterade sen att vi nog var klara. Till sist gjorde vi ännu turen upp till slottet. Hissen upp, gick upp i tornet, konstaterade att utsikten är helt strålande över hela staden och så var vi nöjda. Ner traskade vi eftersom porten till trapporna var så gott som bredvid bilen. 

Vi hade tänkt oss en titt på KGB museet också, men det var förstås stängt på måndagar. 
Finns ju förstås många andra också att välja på, i museeväg alltså, men vi var inte riktigt sugna på nå annan historia just idag. Det blev ganska mycket sånt annat dagen innan.




Så vi traskade till bilen istället och körde 300 km till Elk i Polen. Hittade en fin camping vid sjön och hade tur som fick en av de 7 platser som här finns. Hade vi kommit 5 minuter senare så hade vi fått köra vidare. Camping nr 62 heter den och hade alla faciliteter som man behöver, fina platser, el och vatten direkt vid platserna och allt för 20 euro. 


  
Vårt "tillfälliga" bord, som nu har fått följa med i 8 år. Jag tycker det fungerar utmärkt...andra är inte av samma åsikt.


Kommentarer

Populära inlägg