Hel och Rugen



Norra Östersjökusten, både i Polen och i Tyskland, är områden som vi vistats i nu de senaste två dagarna. Vackra trakter, den ända kuststreckan som dessa två stora länder har och det är semestertider i Europa, så gissa om det är mycket folk!?





Ja vi började onsdagen med en shopping tur i Gdyna och en avstickare till piren. Lite mulen morgon efter regnet så bilderna blev nu inte så bra. Men shoppat det vi skulle fick vi, som en djurtransportbox. Berättar sen vad vi skall hämta upp på hemvägen. 




Sen körde vi ut till Hel, som är en smal landremsa och kantas av campingar och hotell nästan hela vägen. Att vi fick köa ut dit borde ha gett oss varningssignaler redan för här var det folk. Så fullt så vi bara körde till slutet och vände. I slutet fanns en camping som hette HelCamping och av mängen människor så kan jag tänka mig att det skulle ha varit precis det som namnet angav. 

Så vi vände och körde längre västerut och testade på några campingar, ja man kom inte in nånstans. Så till slut så stannade vi bara när vi äntligen hittade ens en parkeringsplats och gick ner till stranden. Och när vi kom ner genom skogen, ja först till ett staket och fick gå en bit för att komma in på stranden, så såg man nog varför det var så mycket bilar. Har aldrig sett en så fullproppad strand! 




Men vi lyckades nu hitta en plats. Blåste gjorde det ganska ordentligt, så varmt var det verkligen inte. Men de två minsta tyckte det var jätte bra att bada ändå. 




Efter en del timmar så satte vi oss i bilen och körde till Tyskland och Rugen området istället. Blev en natt på en parkering.

Så följande morgon vaknade barnen upp i Rugen! Ännu ett mycket vackert område med böjande sädesfält, fina skogar, mysiga små stugor och en vacker kustlinje.




Vi gjorde en massa hela dagen (men mer om det senare), men sen när vi skulle hitta en camping kom problemet igen. Ingenstans längs kusten fanns det nå platser lediga. Så det blev repris av dagen innan. Vi lyckades knipa den sista lediga parkeringsplatsen och gick ner till stranden. Inget staket den här gången och stranden den var lika fin som i Polen och nästan lika mycket folk här också. Men det var ändå lite annorlunda...




"Mamma, den där gubben är naken!"  Och jo, var o var annan på den stranden var helt nakna. Pojkarna tyckte det var lite obekvämt att titta på, men de vande sig nog. Jag vet inte om jag gjorde det... Jag föredrar nog att folk håller badkläderna på. 

Men idag var det åtminstone betydligt varmare. Inte så varmt så att jag hade gått och badat men så att man gott kunde ha bikini. 




Till natten körde vi vidare längs kusten och hittade en ställplats/parkering med många andra bilar. 


Kommentarer

Populära inlägg