Gdansk


Gdansk är en stad som jag länge velat besöka, med sina vackra röda hus såg det ut att vara en stad jag skulle gilla. Och jo gillade, det lilla som vi hann se.




Egentligen så hade jag som mål att fotografera vackra röda hus och det lyckades jag med. Att solen visade sig tillräckligt länge var också ett stort plus. Sen resten av dagen var för familjen. Som ett besök till National Maritime Museum. Massor av båtar och båthistoria, ja sånt som Romeo gillar. 




Efteråt så höll regnet nog upp men gnället från de två minsta gjorde däremot inte det. Så vi beslöt att vi traskar mot bilen. Men gjorde sen ett stop vid pariserhjulet eftersom det inte såg ut att vara nå kö alls där just då. Roligt, spännande och de två första varven så såg man nått också, men sen började det regna. En upplevelse i sig det också, att sitta i spöregn i en liten korg högt uppe i luften. Efteråt sprang vi till bilen. Blöta blev vi ändå förstås och de som hoppade i varje pöl de kom åt var ännu blötare. 




Lite lunch och sen körde vi till Loopys World, en inomhuslekplats, nått åt de två minsta. Och eftersom det inte var så bra väder så var vi verkligen inte de ända som kommit på den idén. Lite för varmt var det också här och lite för mycket folk som sagt, men pojkarna trivdes (ja inte 11 åringen, men de andra). Efter 1,5 timme var 3 av 4 helt sluta (ja gubben fick också delta eftersom Romeo gav upp med att försöka hinna efter Colin betydligt tidigare). Han minsta, som ännu till höll på och bli sjuk, hade kunnat fortsätta länge till. Men ensam och springa i den stora hallen med tuber hit och dit vill man ju nog inte släppa en 3 åring så då var det dax att ge upp för dagen. 




Dagens camping blev Metropol camping i Sopot. Helt ok camping med fina duschutrymmen och en lekpark. Colin fick springa av sig det sista ännu här. Och på natten så bröt förkylningen ut på riktigt, precis som jag gissade. Sjuk hals och rossel har hörts från honom hela natten. Får bara hoppas att han friskar till sig lika snabbt som han brukar.





Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg