Sex stränder på Gozo


Alla med sin egen charm!
Alla fyra har de nått gemensamt och det är stenar i botten. Detta är ju inte alltid så roligt när man reser med små barn, men så visste vi ju nog redan innan vi åkte att de bästa stränderna runt Medelhavet inte ligger här.Vi besökte en ny strand varje dag vi var på ön och här har jag gjort en sammanfattning av dessa. 


Ramla BayStranden med den röda sanden. En sandstrand det är det, men så fort man stiger ut i vattnet så är det småsten. Detta lär vara den populäraste stranden på ön och här finns också allt en turist kan önska sig i service. Men jag gillade inte riktigt och det blev snabbt tråkigt.San Blas BayDetta kallades i guideböcker för Ramla bays lillasyster och skulle ha samma sorts röda sand som den. Men när vi var där var det bara klippor, stenar och sjögräs längs hela stranden. Plus att det är en 250m att gå från den lilla parkeringen ner till stranden. Stigen som går ner är väldigt brant, så har man problem med att gå så skall man nog undvika denna strand. Men så gick också en 3-åring upp och ner helt själv, så nog kommer man upp.
Jag gillade denna strand eftersom det var slät lersten i botten, vilket gjorde det så behagligt att gå på. Här finns ett litet cafe, men inget annat. Vilket också gjorde det till en strand som man åtminstone i juni fick ha helt för sig själv.


Xwejni BayDet var egentligen klippformationerna som vi skulle och titta på, men stranden var också helt ok. Småsten både stranden och botten. Här finns också ett eller flera cafeér. 
Men jag gillade nog klipporna bäst, själva stranden blev jag inte så förtjust i.
Dwejra BayEller platsen där Azure windowen gång fanns. Detta var mera ett snorkel/dyk ställe, men visst kunde man bada här också. Branta trappor och en liten stig leder ner till vattnet. Så inget för den som har problem att ta sig fram. Ovanför på parkeringen finns flera olika matställen att välja på och också en vacker insjö. De flesta som kom hit kom nog bara för att titta på platsen där "fönstret" en gång stod eller på insjön och svamp-stenen som fortfarande finns kvar.


Wied il-Ghasri
Denna vackra lilla strand, med betoning på liten för den är bara 3 meter bred, ligger på öns norra kust. Stranden ligger i slutet av en vacker fjod och man tar sig ner hit längs en smal trappa. Ingen svår vandring, men heller egentligen ingen plats man vill stanna på hela dagen, eftersom den är så liten. Nästan så man kan säga att det var helt fullt när vår grupp kom ner dit. Så mera ett titta, fota, kanske test bada och sen vidare så andra också kan göra samma. Men definitvt värt att åka och titta på!


Mgarr ix-Xini
Är ännu en fjord-strand, men betydligt större än Wied il-Ghasri, på öns södra sida. Dock inte är denna heller stor när man räknar att alla kom körande direkt ner till den lilla stranden. Cet blev ganska snabbt kaos på parkeringen. Ner kommer man längs en svindlande liten väg och parkerar om man lyckas på den lilla parkeringen. Stranden var småsten, men helt ok och att snorkla var väldigt populärt här. Solstolar finns att hyra för en helt ok slant och blir man hungrig så fanns det t.o.m. två matställen.


Kommentarer

Populära inlägg