Strandkorgar, får, färjor, shopping...


De senaste dagarna har vi egentligen mest kört och kommer så att göra de sista två också. 
Varför nå för att hälften av alla våra tänkta kilmeters kommer nu, genom Sverige och delar av Finland. Över 2000 långa km.

Brahehus i Gränna i solnedgången

Med facit i hand hade jag kanske gillat att börja i den här ändan, börja med de många kilometrarna och sluta med det lugna tempot i de Baltiska länderna. Eller så känns det bara så eftersom jag gillar att köra genom de länderna mera. Sverige känns och ser bara ut som hemma, oändliga skogar och åkrar. 

Men för två nätter sedan startade vi från ställplatsen från morgonen och körde ut till Puttgarden därifrån vår färja över till Danmark gick. Med den 45 minuters färjan så sparade vi lite tid och slapp en av broarna. Sen kom vi också relativt nära Möns Klint som var ett av våra mål. 

Men först en dag på stranden. Men att hitta en bra strand var inte så lätt. De två första vi besökte var stenbotten och där är det svårt att bada. Och så var det en med får...




Men på norra sidan, strax intill Puttgarden, så där fanns en trevlig strand med gratisparkering också. Så där spenderade vi så gott som hela dagen. Lite mulet var det, men nog så varmt så det gick att bada.

Östersjökusten, åtminstone Tyskland och Danmark, verkar ju för tillfället vara täckt av ett ruttnande geggalager. Inget trevligt på stranden alls. Luktar nått förfärligt! Men som tur så fanns det inte överallt på denna strand och vi hittade ett område helt utan (andra badade nog mitt bland sörjan, hur de klarade lukten fattar jag inte). 




Sen lite sista minuten shopping (drycker förstås) och så båten över till Danmark. En lagom lång båtresa tycker jag, 45 minuter. Man hinner upp, shoppa lite, ta en kaffe och så får man gå ner.




Och sen körde vi till Möns Klint camping. Första campingen på flera dagar som hade lediga platser! Dock med de priserna, 92 euro natten för oss, så kan man ju förstå det. Men ganska fullt var det nog här också och campingen är ju fin. Pojkarna spenderade resten av den sena kvällen i lekparken och gubben fick äntligen grilla. Första gången på den här resan och det blev nog också den sista skulle jag tro. 




Följand dag blev en lagom tidig sådann. Vi körd de sista kilometrarna till Geocentret och gick och titta på Klinten. Men det får bli ett eget inlägg!

Efter Klinten körde vi ut ur Danmark över 120 euro dyra bron och upp till Ullared! Varför får man ju fråga sig!? JO för att se vad alla pratar om!
Ja Ullared var stort och jo billigt också tycker jag. Böcker som jag beställt åt Romeo fick vi här för 45 kr och på Adlibris har jag betalt 19 euro, t.ex. Men shoppar man mycket så blir det ju dyrt...Så böcker, spel, leksaker, lite kläder och så var vi nog klara med Ullared.

Utrustade med tre nya Nerf-gevär, Bajs-Memo och sommarläsning så rullade vi vidare uppåt i landet. Var det saker vi behövde? Nå nej. Kommer vi på nytt till Ullared? Troligen inte! Men bara för att titta på den mäng av människor och för att inte tala om husbilar så är det värt att åka.
Släng dig i väggen Vesa Keskinen säger jag bara, du är långt ifrån detta. 




Så bara 2000 km kvar då visade googleMaps...




Så vi rullar på och tog natten strax norr om Uppsala. Blev en parkering denna gång. Och nu kör vi vidare uppåt. Målet är ju att kunna hämta upp våra nya familjemedlemmar på morgon delen av dagen i moron. Vi får se hur det går...



Kommentarer

  1. Åh vad ni ser ut att ha haft det mysigt!
    Men du, vad är de små "lådorna" i rotting som står på stranden?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi hade en riktigt skön resa, men nu är det roligt att vara hemma igen. Korgarna eller lådorna kan man hyra för att sitta i på stranden. Skyddar från blåsten och så behöver man ju inte lägga sig ner i sanden. Har aldrig testat men varför inte! :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg