En resa runt Östersjön


Ja så blev vår sommars Carvantrip, runt Östersjön!
En trip som man nog kan kalla väldigt extempore. Eftersom det inte alls var tänkt att vi skulle åka nånstans, husbilen var inte ens tagen i bruk för sommaren, skulle inte ens tas i bruk. En resa utan nå riktigt mycket planering bakom. Resrutten bestämdes kanske bara en vecka innan vi åkte och nån tid för planering mitt i jobb, husbilsfixande och allmän sommarkaos fanns inte. 
Men en tur som vi inte tidigare gjort, eftersom vårt sikte för det mesta har varit på Medelhavet. 


Skywheel Gdansk

Så nu tog vi sikte på ett för oss mycket mera kändare hav. Ett som kan vara precis lika vackert som Medelhavet.



Vi startade fredag morgon 12.7 och tog båten över till Tallinn på kvällen. körde genom Estland, Lettland och Litauen, Polen, Tyskland, Danmark och Sverige. Tog båten över mellan Puttgarden i Tyskland och Rödby i Danmark. Valde att köra runt via Haparanda eftersom vi behövde göra en avstickare till Pyhäntä. Och rullade in på gården igen måndagen 22.7. Körda km blev 5575. Nätter spenderade på campingar 6, nätter fricampande 4. 

Vi hade 10 dagar reserverade för denna trip och kan konstatera att det nog går att genomföra så. Ibland tog vi det lugnt, men vi fick också skippa en hel del av det som jag hade velat se. Vi hann inte alls med så mycket i Tyskland som jag hade tänkt. Och för att inte tala om Danmark och Sverige, vi körde mest bara snabbt igenom. Så de sista dagarna blev ganska långa och tunga för oss alla. Men då igen hade man kunnat flytta sig snabbare i början och så hade man haft mera tid i slutet. 
Ja alternativen finns många och vad man vill se och uppleva är olika för alla. Men hade jag kunnat hade jag nog tagit några dagar till för den här resan. 2 veckor hade kanske varit ett skönare alternativ.

Men med mat mellan varven och trevliga stop här och där och alltid full laddade telefoner och iPads så håller man humöret uppe.

Husbilsmat under körning blir ofta nånting snabbt värmt i micron
Leos lekland i  Sundsvall var en hitt

Lekparken utanför Geocentret i Möns Klint roade oss en stund

Lekparken vid Möns Klints camping var tydligen super

Dinoparken i Rugen var så där, helt ok. 

Loopys World i Gdansk var lite för kaotiskt 

Många badstop, som denna vid det övergivna fängelset och stenbrottet i Estland

Men 5575 km blev nog ändå betydligt mera än vi hade tänkt oss. Räknade med strax under 5000. På våra längre 3½-4 veckors resor har vi kört knappt 10 000, aldrig kommit över. Men nu körde vi över hälften av det på 10 dagar. Så lite onödigt mycket bilsittande blev det nog.

Vår rutt på ganska nära sanningen!




Så det var den sommarens resor. Över 2 veckor i Malta och 10 dagars Caravantrip runt Östersjön. Så allt som allt så kom vi upp till samma vanliga nästan 4 veckor.

Och nu väntar ännu nästan 3 veckor av barnens sommarlov. 3 Veckor som vi hoppas skall kunna spenderas på villan.




Kommentarer

Populära inlägg