Popeye Village


Popeye Village vid Anchor bay är en fantasifull stad där filmen Popeye (svenska Karl Alfred, finska Kipparikalle) är inspelad på 1980-talet. Besöker man den lilla temaparken så kan man förvänta sig att springa in i ett par av film-karaktärerna!




Figurerna går nog omkring på området hela tiden, så vill man ha en bild med nån av dem så går det lätt. "Olivia" hon pratade dessutom finska, hemma från Finland som hon var. 




Popeye Village ligger vid havet, vid en vacker havsbukt. Till inträdesbiljetten hör också en båttur runt bukten, då man bland annat får se grottan där Popeye bekämpade nått havsodjur. Ja godkänner, tror inte att jag sett filmen ens, mina minnen av Popeye är nog från nån tecknad serie och inte från filmen som spelades in här.  





Inne på området finns solstolar, ett litet poolområde för mindre barn och vattentrampoliner för större barn och vuxna. Poolen var helt perfekt för Colin men lämpade sig inte alls för de två äldre, medan vattentrampolinerna var en höjdare för dem. 




Solområdet här var nog mer eller mindre en katastrof. Man ligger som packade sillar längs en liten betång platå. Smutsig blev man och trångt var det. Som tur fick jag hänga största delen av tiden vid barnpoolen och där var det helt lugnt. 

Barnen gillade stället, men ett tips är att ta med matsäck, för man kan gott spendera en hel dag här. Visst finns det mat att köpa, men 7,50 euro för en hotdog är lite saftigt tyckte vi.





Kommentarer

Populära inlägg